стрічка

87-річна професорка Лесиного вишу опанувала «дистанційку»

28 Жовтня 2020, 11:32
Луїза Оляндер 620
Луїза Оляндер

Луїза Оляндер – заслужена професорка Волинського національного університету імені Лесі Українки, докторка філологічних наук, завідувачка кафедри слов’янської філології, незабаром святкуватиме своє 88-річчя.

Понад пів століття вона навчає студентів університету, однак цьогоріч вперше випробовувала методи дистанційного навчання і вже має цікавий досвід. Про це йдеться на студентському порталі Нівроку.

«Не можна все життя їсти одну картоплю», – іронічно говорить про онлайн-роботу зі студентами Луїза Оляндер.

Професорка наголошує, що легко опанувала всі засоби зв’язку і поєднує різноманітні платформи для ефективного навчання.

«Лекції я читаю у вайбері або скайпі. Текстові завдання мені надсилають поштою. А індивідуальні поради даю переважно під час особистої телефонної розмови. Якщо виникають проблеми, допомагає лаборант», – розповідає викладачка.

Луїза Оляндер віддає перевагу живому спілкуванню, однак позитивно сприймає всі технічні можливості сьогодення.

«Мені здається, що безпосереднє спілкування нічим не можна замінити, але його треба розумно поєднувати з дистанційними формами. Добре, що ми маємо Інтернет і можемо продовжувати навчання, однак мені не завжди вдається показати весь матеріал, принести деякі книжки. Тому, якщо гострої потреби немає, не варто відкидати традиції. Реальні зустрічі краще поєднувати з усіма методами, які існують в онлайн-режимі», – вважає професорка.

Вона вбачає переваги дистанційного навчання і радить сповна використовувати цей досвід.

«Робота на відстані допомагає економити багато ресурсів і викладачів, і студентів. Вона вимагає нових методик, які ми ще не знаємо, але будемо шукати», – говорить викладачка.

Також Луїза Оляндер розповідає, що давно займається самоосвітою через інтернет. Вона часто слухає лекції філософів і мовознавців, бере участь у наукових обговореннях і робить дослідження з фахівцями з усього світу.

Читайте такожКерівництво ВНУ відвідало два гуртожитки

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024