стрічка

Уніга і Чайка обмінялися звинуваченнями в маніпуляціях

27 Жовтня 2020, 19:15
Ігор Чайка і Олег Уніга 1179
Ігор Чайка і Олег Уніга

Кандидат на посаду міського голови Ковеля Ігор Чайка від партії «За майбутнє» відреагував на звинувачення у фальсифікаціях від кандита від «Слуги Народу» Олега Уніги.

Нове звернення він опублікував 27 жовтня на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше Район.Ковель інформував, що Ігор Чайка оголосив про свою перемогу на виборах мера Ковеля. Пізніше Олег Уніга звинуватив Чайку у фальсифікаціях і заявив, що буде оскаржувати результати виборів.

Ігор Чайка зазначає, що Олег Уніга переміг на 17 виборчих дільницях Ковельської ОТГ, а він переміг на 25 виборчих дільницях. І також додав таблицю паралельного підрахунку голосів представниками «За майбутнє».

Далі подаємо текст звернення повністю і без змін:

«Шановні ковельчани!

На виборах я обіцяв, що я не буду займатися кулуарними домовленостями і всі мої дії будуть максимально прозорі та зрозумілі для ковельчан.

За останні кілька годин до мене прийшло більше сотні повідомлень з проханням прокоментувати заяву мого колеги по виборчих перегонах Олега Уніги щодо фальсифікацій на виборах.

Я не фахівець з конспірології, тому буду говорити фактами:

1. На кожній виборчій дільниці були присутні члени комісій від різних партій (в тому числі від Слуги народу), спостерігачі від різних партій (в тому числі від Слуги народу) та представники нацполіції;

2. Станом на 11-00, 27 жовтня 2020 року до Територіальної виборчої комісії та 42 дільничних виборчих комісій не було подано жодної скарги на порушення виборчого законодавства щодо будь-яких фальсифікацій;

3. Вибори в Ковельській ОТГ відбувалися на 42 виборчих дільницях. За результатами підрахунку голосів Олег Уніга переміг на 17 виборчих дільницях, а я переміг на 25 виборчих дільницях. Тобто інформація про те, що я переміг завдяки «одному селу» чи «9 дільницям» не відповідає дійсності. Бо 9 дільниць це не 25.

4. Щоб все було зрозуміло, за посиланням нижче публікую результати виборів по кожній виборчій дільниці Ковельської ОТГ. «Зеленим» виділені дільниці, де переміг Олег Уніга.

Все має бути чесно та прозоро», – зазначив Ігор Чайка.


 

У свою чергу Олег Уніга у Facebook повідомив, що зі своєю командою підготували 14 скарг про порушення виборчого процесу у Ковелі.

«Підготували 14 скарг про порушення виборчого процесу у Ковелі! Будемо захищати ваші голоси, незалежно від того, за кого ви їх віддали, адже волевиявлення має бути чесним та справедливим», – написав Олег Уніга у дописі.


 

Він також опублікував відео.

«Зараз до нашого штабу надходить багато скарг про те, що відбувалися підкупи виборців. Платили від 500 до 1000 гривень за голос. Люди одні й ті самі, в масках, голосували за інших людей по декілька раз. Дуже довго затягували перерахунок в селах. Там, де затягувався перерахунок, в кінці, виявлялося так, що я програвав з аномальним відривом. Виходить, що багато моїх бюлетнів були зіпсовані. Зіпсовані бюлетні багато інших кандидатів», – сказав у відео Олег Уніга.

 

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024