стрічка

Шачанин хотів проголосувати за півгодини до відкриття дільниці

25 Жовтня 2020, 17:10
812


Цікава атмосфера панує близько обіду на виборчій дільниці в селищі Шацьк, що розташована у Шацькій школі-гімназії.

Як голосують, спостерігала журналістка Район.Шацьк.

В  районі всі виборчі дільниці відкрилися вчасно. Як розповіли очевидці, перший голосувальник прийшов на дільницю до школи ще за півгодини до її відкриття: шачанин забув перевести годинник.

Перед входом, на шкільному дворі діти катаються на самокатах чи велосипедах, грають у футбол, хтось перекурює, обговорюючи новини.



 

Відразу в коридорчику перед шкільним спортзалом аншлаг: шачани терпляче чекають своєї черги проголосувати. Хтось розглядає інформацію про кандидатів, розміщену перед залою де проходять вибори.

Щоб зайти до зали необхідно вистояти чергу, адже комісія дотримується чітких вимог щодо того, скільки людей може перебувати в залі. На вході власне до спортивного залу проводять скринінг – усім вимірюють температуру. Є антисептики та розмітка на підлозі.Викликають по одному, коли звільнюється черга, відповідно до місця проживання.




 

Окремо черги до членів виборчої комісії, окремо – до кабінок голосування. Ті, хто голосує дотримуються вимог щодо дистанції та терпляче перебувають в масках, хоча в приміщенні дуже тепло. 

Щоправда, одна з шачанок зверталася до членів комісії, аби допомогли їй заповнити бюлетень і голосно обурювалася, що в одному із бюлетенів «ну зовсім нема за кого голосувати». Секретарка комісії пояснює, що не може вказувати за кого голосувати, бо це буде порушенням.

На вулиці можна було побачити, як шачани забували маски, тож просто передавали їх одне одному. Ще шачанка обурювалася, що в коридорі перед залою для голосування натовп людей і вони не чекають на вулиці.

Хлопець, що проводив опитування від президента, стояв зі скринькою на вулиці. Юнак відмовився будь-що говорити про опитування. Люди інколи відмовлялися від участі в опитуванні, а дехто сам з цікавістю підходив до опитувальника.

Загалом, тут панує доброзичлива атмосфера очікування хорошого майбутнього.




















 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024