стрічка

У Луцьку – виставка «живих скульптур»

25 Жовтня 2020, 15:00
Скульптура 821
Скульптура

До Луцька привезли шість «живих скульптур». Це історичні персонажі, виготовлені із силікону.

Такі скульптури на Волині експонуватимуться вперше. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Мімічні зморшки, натуральне волосся, пори на обличчі та інші деталі роблять фігури повністю подібними на людське тіло. Виставку під назвою «Українці» підготувало подружжя київських скульпторів: Олег Цьось і Альбіна Сафонова.

Скульпторка Альбіна Сафонова розповідає: над роботами працювала невелика команда майстрів – хтось робив каркас, хтось вживлював волосся, робив мімічні зморшки, створював очі та інші елементи.

«Силікон наближений до фактури тіла, він схожий на віск. Але силікон – сучасний матеріал, він може витримувати температури. Нам цікаво створювати постатей української історії та сьогодення», – розповіла скульпторка.

З її слів, при виготовленні скульптур використовували також людське волосся та буйволину шерсть.

Робота над кожною фігурою тривала понад два місяці, розповідає художник-скульптор Олег Цьось: «Ми хотіли зробити Лесю Українку з посмішкою, вона дуже рідко де буває на фотографіях з посмішкою, хотіли зробити Івана Мазепу. Я завжди хотів зробити звичайних людей, які ходили тут без всіх орденів і доспехів».

Зі слів директорки Волинського краєзнавчого музею Оксани Важатко, скульптори привезли свої роботи до Луцька частинами, деякий одяг на фігурах – із фондів краєзнавчого музею.

Виставка буде відкрита для відвідувачів музею з 15:00 24 жовтня. Триватиме впродовж місяця.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024