стрічка

Приїхали зі столиці: у Рівному майже пів сотні осіб у «день тиші» розповсюджували агітаційні матеріали

24 Жовтня 2020, 10:31
843

У Рівному викрили майже пів сотні киян на розповсюдженні листівок-компроматів щодо одного з претендентів на крісло мера.

Агітаційні матеріали з ознаками чорного піару поліціянти вилучили у 42 осіб. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Нагадаємо, у зв’язку зі збільшенням порушень передвиборчої агітації на території Рівного в нічну пору посилені заходи щодо забезпечення публічної безпеки: збільшено кількість піших патрулів та екіпажів патрульної поліції. Зокрема, у «день тиші» поліцейські відпрацьовували усі райони міста щодо дотримання вимог виборчого законодавства і заборони агітації.

Так, близько 03:00 ночі 24 жовтня у Рівному екіпаж патрульних на вулиці Соломії Крушельницької помітив трьох чоловіків, які розповсюджували газети з інформацією, що компрометувала одного з кандидатів у мери Рівного. Порушниками виявилися жителі столиці. 

Інформацію про перебування у Рівному молодиків з Києва передали всім екіпажам патрульної поліції та Рівненського відділу поліції. Відтак у 42 осіб були агітаційні матеріали з ознаками чорного піару. Всі матеріали скерували до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Встановили, що загалом зі столиці до Рівного п’ятьма мікроавтобусами прибуло 56 осіб. Серед них також були десятеро неповнолітніх. Вирішується питання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. 

Поліцейські вилучили у правопорушників близько десяти тисяч примірників газет. 

Читайте також: Вибори й коронавірус: у Рівному для членів виборчкомів не закупили жодного захисного костюма






 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024