стрічка

«Городищенська ОТГ має шанс бути найзаможнішою в Україні», – Валентина Ковальчук

23 Жовтня 2020, 17:03
Валентина Ковальчук, Ігор Палиця 2204
Валентина Ковальчук, Ігор Палиця

 

Привітна й щира, коли спілкується з людьми, зосереджена й скрупульозна над потоками дебетів і кредитів у головному фінансовому документі Горохівщини, професіоналка, яка знає, як формується бюджет, і має більш як достатньо досвіду, щоб раціонально використати навіть незначну суму грошей, – такою особистістю жителі Горохівщини знають начальника управління фінансів Горохівської районної державної адміністрації Ковальчук Валентину Володимирівну. 

Цьогоріч 28 вересня минуло 10 років, відколи вона відповідає за кожну цифру, від якої залежить життєдіяльність усіх населених пунктів Горохівщини. За що любить свою, здавалося б, нетворчу роботу? За точність і неприпустимість помилок у ній. 

На цьогорічних виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів Валентина Ковальчук балотується кандидатом на посаду голови Городищенської об’єднаної територіальної громади від політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

«Це перша партія за всю історію незалежної України, що складається суто з представників місцевих громад. На мою думку, починаючи з лідера партії Ігоря Палиці й тих, хто створив її, це – люди, які щиро вболівають за українців. Вивести країну з кризи зараз до снаги лише тій політичній силі, що має чітку стратегію антикризових дій та достатній для цієї амбітної мети професіоналізм. Цим критеріям чітко відповідає партія «ЗА МАЙБУТНЄ», яка починає цей процес із реформ на місцях», – переконує Валентина Ковальчук.

Розповідає: вона може достойно працювати для розвитку громади, бо фаховості набувала на посадах голови селянської спілки імені Лесі Українки, спілки селян «Світанок» у Смоляві й Жабчі. Двічі була сільською головою Колодеженської сільської ради, працювала керівником контрольно-ревізійного управління в Горохівському районі, а пізніше – начальником фінансового управління Горохівської райдержадміністрації.

«Тому знаю достеменно і як фінансист, і як ексголова сільських територіальних громад: у Городищенської ОТГ є всі можливості бути найзаможнішою не лише на Волині, а й в Україні. На її теренах успішно господарюють потужні сільськогосподарські підприємства: ПОСП імені Шевченка, ТзОВ «Городище», де керівниками – заслужені працівники сільського господарства України Андрій Турак і Анатолій Никонюк, СГПП «Несвіч», очолюване  авторитетним аграрієм Володимиром Кучерою. Уміло, а тому успішно хазяйнують фермерські господарства, пробують  сили молоді й вірять у свої можливості досвідчені  підприємці. Якщо використовувати сплачувані ними податки за цільовим призначенням, на соціально-економічний розвиток сіл і згідно з чітко продуманим стратегічним планом розвитку територій, можна багато чого зробити.  Більше того, об’єднання має вигідне розташування, тому є цікавим і для українських, і для закордонних інвесторів. І цим, як кажуть селяни, гріх не скористися», – каже жінка.

Додає: в її пріоритетах те, що найважливіше для кожного сільського жителя. Це підтримка сільської медицини, бо здоров’я – найбільша цінність кожної людини. Це організація спортивного й культурно-мистецького дозвілля в комфортних для цього умовах, що поверне й заохотить багатьох молодих людей до здорового та змістовного способу життя, й якнайбільше сприяння створенню робочих місць навіть у найменшому селі.

«Якщо жителі Городищенської громади довірять мені свої голоси, то я хотіла б сформувати професійну команду незалежно від партійних поглядів. Мені імпонує, що партія «ЗА МАЙБУТНЄ» відкрита до співпраці з представниками різних напрямків і політичних поглядів. Важливо, що кандидати від неї обираються за принципом професіоналізму. Однодумцями є вчителі і юристи, медики й підприємці, хлібороби й пенсіонери, досвід яких – на вагу золота,  і молодь, яка чітко бачить свої мрії та хоче їх здійснити в Україні», – переконує Валентина Ковальчук

Вона відстоює принципи відкритості та прозорості і як фінансист переконана, що кожну копійку громади мають використовувати чесно. Аби це втілити, є різні форми звітів, починаючи з онлайну, громадських обговорень і закінчуючи сходами селян. 

«Робота має бути командною. Впевнена, в кожному населеному пункті є люди різного віку, які готові об’єднатися у завзятий актив», – додає жінка.

В управлінні громадою Валентина Ковальчук ставить акцент на молодь. Вважає, що саме молоді люди мають знати: усе, що роблять в об’єднанні, насамперед ініціюють для них, бо саме в них є багато ідей, які потрібно реалізовувати.





 

Коментар