стрічка

Волинські громади отримають у власність 65 тисяч гектарів сільгоспземель

23 Жовтня 2020, 14:41
697

54 територіальні громади, які були утворені у Волинській області, після 25 жовтня отримають у комунальну власність 65 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

Про це розповів Голова Держгеокадастру Роман Лещенко під час круглого столу за участю президента України Володимира Зеленського та представників громад Волинської області – інформує пресслужба Держгеокадастру.

«Громади отримають масиви із вже визначеними чіткими  межами земельних ділянок та цільовим призначенням.  У Волинській області йдеться про  орієнтовно 65 тисяч гектарів. Ми передамо все, без виключень.

Бо зараз маємо ситуацію, коли такі ОТГ, як Вишнівська, Колківська, Любешівська, Любомльська, Прилісненська, Цуманська, Шацька, так і не отримали землі сільськогосподарського призначення. За дивним збігом це громади з цінними рекреаційними землями та бурштиновими покладами», – зазначив голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Читайте також: Україна втратила 5 мільйонів гектарів державної землі, – голова Держгеокадастру

Під час зустрічі президент зазначив, що наразі вдасться передати громадам трохи більше двох мільйонів гектарів земель, адже ще п'ять мільйонів були вкрадені з державної власності в попередні роки, поки діяв мораторій на продаж землі. Тому Президент звернувся до представників ОТГ з проханням надавати правоохоронцям інформацію щодо відомих їм випадків незаконного виведення земель з держвласності.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024