стрічка

Депутатка звернулася до президента, щоб відновити рух поїзда «Ковель-Заболоття»

23 Жовтня 2020, 12:30
Потяг \ Фото ілюстративне 790
Потяг \ Фото ілюстративне

Депутатка Заболоттівської селищної ради Ольга Головій озвучила йому проблему, яка дошкуляє мешканцям сільських населених пунктів трьох районів: відновлення рейсів дизеля «Ковель-Заболоття».

Таку заяву, зробила депутатка під час візиту на Волинь президента Володимира Зеленського, інформує «Перший».

Володимир Зеленський вислухав волинянку, яка передала йому звернення мешканців громад, і обіцяв розглянути його і допомогти людям.

Дизель «Ковель-Заболоття» курсує через невеликі сільські населені пункти трьох районів: Ковельського, Старовижівського та Ратнівського. Існує ще з радянських часів, ним найчастіше користуються пільговики: пенсіонери та студенти. Для деяких сіл то чи не єдине сполучення з Ковелем, а відтак і з обласним центром.

Читайте також: На Волині депутати виконали умови для відновлення руху поїзда «Ковель-Заболоття»

Як розповіла Ольга Головій, скасовували рух дизеля ще на початку карантину цього року, мотивуючи заходами з протидії поширення коронавірусу. Спершу залізничники зазначали, що це тимчасово. Однак після послаблення обмежень дизель не відновив свої рейси.

«Ми зверталися до керівництва ковельського залізничного вузла, на що почули відповідь, що треба офіційне звернення, запит. Зробили запит. За сприяння депутата облради Володимира Бондаря, який одразу взявся допомагати нам вирішити цю проблему, звернулися до «Укрзалізниці» через обласну раду. Нам відповіли, що є борги в ОТГ за перевезення пільговиків. На двох місцевих сесіях прийняли згодом рішення про виплату цих коштів, борги повернули навіть на 134%. Згодом разом із Володимиром Бондарем їздили до керівників залізниці у Рівне, у Львів. Усі пояснюють, що не проти існування такого дизеля, тут, на Волині, ми вже виконали всі свої зобов’язання перед залізничниками, що вже навіть готовий і відремонтований потяг для перевезень. Але нема згоди на це від «Укрзалізниці», – пояснює Ольга Головій.

Для мешканців північних районів Волині, жителів маленьких сіл відсутність цього потяга створює багато проблем. Натомість «Укрзалізниця», схоже, планує зекономити на збитковому маршруті.

Саме це і змусило волинян звернутися до президента, як до останньої інстанції, яка може змінити ситуацію.

Одразу після розмови з президентом, каже жінка, їй зателефонували з Офісу президента з проханням детальніше пояснити проблему. Мешканка Заболоття надіється, що це болюче для багатьох її земляків питання вдасться вирішити.

Читайте також: Заболоття: через влучання блискавки, горів хлів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024