стрічка

У Луцькому політесі – вибори ректора

22 Жовтня 2020, 12:00
Фото Олени Третяк 743
Фото Олени Третяк

У Луцькому національному технічному університеті тривають вибори ректора. Своє волевиявлення 22 жовтня мають здійснити 873 виборці, включно з представниками структурних підрозділів – коледжів.

Про це йдеться на сайті університету.

Рівно о 9:00 відкрили виборчу дільницю у навчальному корпусі Луцького НТУ на вулиці Львівській, 75 і розпочали процес голосування. Триватиме голосування до 15:00. За словами голови виборчої комісії Олександра Бондарського, загалом число виборців сягає 873 осіб, з яких 571 – представники Луцького НТУ, 105 – Луцького технічного фахового коледжу, 84 – Ковельського промислово-економічного фахового коледжу та 113 – Любешівського технічного фахового коледжу.

Для коледжів бюлетені були поміщені у сейф, опечатані та розвезені у присутності представника виборчої комісії.

Перший тур виборів вважатиметься таким, що відбувся, якщо більше 50% із числа виборців проголосують за одного кандидата. Якщо ж жоден із кандидатів не набере достатньої кількості голосів, відбудеться другий тур виборів, за участі лише двох кандидатів. Ця процедура пройде через 7 днів, після оголошення результатів першого туру.

«Є чітка процедура, яка регламентує вибори ректора, вона вписана в методичних рекомендаціях і ми їх чітко дотримуємося», – наголошує Олександр Бондарський.

Щодо процедури голосування, то вона відбувається за традиційною схемою: вхід та вихід на виборчу дільницю розміщені окремо; отримати бюлетень можна лише за наявності документів, що посвідчують особу; у кабінці для голосування заборонено користуватися мобільними пристроями; бюлетені із позначенням голосу потрапляють в опечатані скриньки.

Для виборців, що не впевнені у власному здоров’ї чи мають симптоми захворювання, можуть здійснити волевиявлення в окремій кабінці для голосування, яка має інший вхід. Загалом же, для безпеки учасників виборів, перед входом на дільницю чергує медичний працівник, який здійснює скринінг температури, надає засоби індивідуального захисту та закликає користуватися антисептиками.

Крім того, для забезпечення прозорості виборів та уникнення порушень правопорядку, на дільниці присутній представник Нацполіції.

Варто зазначити, що триватиме голосування до 15:00. О цій порі дільниця закриватиметься для підрахунку голосів, де присутніми можуть бути кандидати, спостерігачі, акредитовані ЗМІ та члени виборчої комісії.

Нагадаємо, у виборах ректора Луцького НТУ участь беруть четверо кандидатів, зокрема чинний в.о. ректора ЗВО, доктор технічних наук, професор Петро Савчук, доктор економічних наук, професор Ірина Вахович, доктор економічних наук, професор Оксана Ляшенко та доктор педагогічних наук, професор Олена Ковальчук.

Читайте також: Хто боротиметься за крісла депутатів Підгайцівської сільради 



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024