стрічка

Як проголосувати за «свого»: маніпуляція від кандидата у депутати Луцькради

20 Жовтня 2020, 13:12
2671

В останні передвиборчі дні на просторах Facebook трапляються дописи кандидатів, які агітують голосувати за себе і показують, як правильно це робити.

Ініціатива хороша, але і тут знаходиться місце маніпуляціям.

Наприклад, нещодавно кандидат у депутати Луцької міської ради від «Батьківщини» Олександр Козлюк теж виставив на своїй Facebook-сторінці таку інструкцію для виборця і підписав: «Тільки так заповнений бюлетень буде вважатися дійсним». Відповідно, на картинці зазначений номер кандидата і партія.

За добрим наміром навчити виборця, як правильно заповнювати виборчий бюлетень, прихований відвертий натяк на голосування саме за цю політичну силу і саме цього кандидата. А все інше начебто буде недійсним. Те, що в дописі є частка жарту, кандидат повідомив вже у коментарях під фото:

Нагадуємо читачам, що варто 25 жовтня прийти на виборчу дільницю і зробити ваш усвідомлений вибір. Інструкцію про те, як правильно заповняти бюлетень, читайте ТУТ

Або дивіться у 45-секундному відео:

 

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Протидія фейкам і маніпуляціям на місцевих виборах». За підтримки фактчек-проекту «БезБрехні»

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром