стрічка

У підприємця з Рівненщини відсудили ділянку вартістю понад 285 мільйонів гривень

19 Жовтня 2020, 17:00
Землю надали підприємцю в оренду для рибогосподарських потреб 694
Землю надали підприємцю в оренду для рибогосподарських потреб

Державі повернули земельну ділянку вартістю понад 285 мільйонів гривень.

Господарський суд Рівненської області задоволив позовну заяву Сарненської місцевої прокуратури в інтересах Рівненської ОДА до одного з підприємців Рівненщини.

Так, прокуратурою встановили, що земельна ділянка площею майже 775 гектарів, яка розташована за межами сіл Старосільської сільської ради Рокитнівського району і надана підприємцю в оренду для рибогосподарських потреб – тривалий час використовувалась орендарем без належних на те правових підстав. Про це інформують в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Зокрема, строк дії договору оренди земельної ділянки та водного об'єкта закінчився 1 вересня 2019 року й у встановленому законодавством порядку не продовжувався та не поновлювався. Однак землі законному власнику не повернули, що і стало підставою щодо захисту інтересів держави в суді.

Суд погодився з доводами прокурора та зобов’язав підприємця повернути у власність держави земельну ділянку вартістю понад 285 мільйонів гривень. Після набрання судовим рішенням законної сили органи прокуратури забезпечуватимуть його реальне виконання.

Читайте також: На Сарненщині чоловік пішов по гриби та заблукав

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024