стрічка

У Нововолинську з’явилася сортувальна установка з переробки сміття

17 Жовтня 2020, 17:17
1353

На території полігону Нововолинської міської об’єднаної територіальної громади з’явилася мобільна сортувальна установка з переробки твердих побутових відходів та небезпечних відходів.

За добу сортуватимуть близько 60 тонн сміття. У планах налагодити роботу у три зміни. Нині там працює одна із 10 осіб, повідомили на сайті Нововолинської міської ради.

Сміття проходить через конвеєр, де працівники його сортують, а те, що залишається, подрібнює дробарка. Таким чином приблизно 30% сміття утилізовують, а 70% йде на вторинну переробку.

Сортування дає можливість економити кошти міського бюджету на «захоронення» сміття і розширення меж сміттєзвалища. Крім того, його площа зменшуватиметься, адже на переробку відправлятимуть накопичене роками сміття.

«Знайшли бюджетний варіант сортування твердих побутових відходів. Лінія для сортування – мобільна. Ще привезуть барабан, який відбиратиме органіку, пластик й інші відходи. Усе пресуватимуть, пакуватимуть і складуватимуть», – зазначив представник компанії «Екосфера плюс» Віктор Кондратюк.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024