стрічка

У Луцьку відбудеться туристичний фестиваль «Вітрила пригод»

16 Жовтня 2020, 08:00
871

Творчий туристичний клуб «Ми» запрошує лучан та гостей міста на VIІ туристичний фестиваль авторської пісні, фото і кіноаматорів «Вітрила пригод», який відбудеться 17-18 жовтня 2020 року.

Фестиваль присвячений Дню туризму та Дню кіно та проводиться заради підтримки творчого туризму, авторської пісні, фото та кіно.

Фестиваль відбудеться за підтримки Луцької міської ради та управління культури з питань релігій та національностей Волинської ОДА.

Гість фестивалю «Вітрила пригод» – Олександр Волощук, з міста Чернігів. Мандрівник, письменник, журналіст. Автор десяти книжок, людина яка побувала у 60 країнах на різних континентах та подолала понад 370 тисяч  кілометрів. Олександр Миколайович розповість про пішу подорож 2020 року з крайньої північної точки України (село Грем'яч) до крайнього півдня (місто Вилкове) та інші подорожі. Також на фестивалі можна буде придбати книги автора.

Також приїде мандрівник – Андрій Миленко з міста Пирятин, розповість про мандрівничий проєкт «Дом для всех» та свої подорожі. Адже побував Андрій у багатьох куточках України та світу

На фестивалі ви зможете намалювати картину-пейзаж кавою і посипати її цукром та ваніліном на майстер-класі від Ірини Голощапової, яка нині проживає в Луцьку. Її девіз: «У мене малюють всі!».

Гість фестивалю – рок-гурт «Natalika» з Любешова створений подружжям Наталії та Сергія Горщар. Лідерка гурту Наталія Горщар – вокал та електрогітара, Сергій Горщар – драм машина.

Наталія Горщар – родом з міста Мукачево, музикантка (електрогітара, електроскрипка, фортепіано) та композиторка, неодноразовий лауреат всеукраїнських та міжнародних фестивалів авторської пісні та співаної поезії. Нагородження за перше місце в номінації «Співана поезія» на фестивалі «Вітрила пригод» 2019. Має свій творчий проєкт – «Українська поезія одягнена в музику».

Гість фестивалю Наталія Денис зі Львова. Вона побувала в 35 країнах світу. На фестивалі розповість про свої подорожі та проведе арт-Коучингову гру-подорож «Навколо світу».

Гра заснована на відомому романі «Навколо Світу за 80 днів» Жуля Верна. Вона допомагає досліджувати ресурси і перешкоди на шляху до Мети, знаходити нестандартні творчі способи досягнення цілей – завдяки «подорожі» по всьому світу «жителі» різних країн допомагають гравцеві прискоритися питань «Питання-Відповіді» допомагають знайти рішення. Захоплююча пригодницька гра-ресурс для досягнення ваших цілей.

Гість фестивалю Олена Каїнська з міста Львова. Художниця, мандрівниця, ІТ копірайтер, перекладач. Учасниця більше 30 виставок, фестивалей сучасного мистецтва та мистецьких резиденцій в Україні та закордоном, автор статей про подорожі (відвідала 25 країн, зокрема Індію, Непал, Камбоджу, Тайланд та інші). Більше 12 років практикує китайську енергетичну гімнастику цигун та тихі медитативні практики.

Розповість про те, як подорожі до Азії та медитації допомогли розпочати успішну кар'єру художника. Вона представить на фестивалі «Вітрила пригод», який відбудеться в Луцьку 17-18 жовтня свої декілька художніх картин, розповість про історію їх намалювання та проведе практику цигун.

До 10 жовтня учасники надсилали заявки на участь у фестивалі у трьох видах мистецтва:

1. Авторської пісні та співаної поезії. Індивідуальні виконавці та гурти від 2-ох осіб та більше;

2. Фото – Пейзаж, Репортаж, Портрет туриста;

3. Кіноаматорів – Фільм-мандрівка, краєзнавче дослідження, фільм про особистість, відеокліп на туристичну тематику до 10 хвилин.

Довідки на фейсбук-сторінці «Вітрила пригод» та viber/whatsApp +380993212115 Руслана Мельник.

Читайте також: У Луцьку пройдуть заходи музичного фестивалю «Стравінський та Україна»

 

 

Коментар