стрічка

Лучани вшанували пам’ять військовослужбовців, що загинули у війні

15 Жовтня 2020, 08:00
604

У Луцьку з нагоди Дня захисника України відбулось урочисте вшанування пам’яті військовослужбовців, загиблих під час бойових дій у АТО/ООС.

Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

У заходах взяли участь міська влада, представники обласної влади, військовослужбовці, сім’ї та родичі загиблих, а також небайдужі лучани.

Вшанування розпочали з громадської панахиди біля пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».

«Сьогодні ми зібралися для того, аби сказати, що Україна була, є, і буде. Адже у нашої держави завжди є захисники – ті, хто свою країну, свій народ ставив на перше місце, хто, незважаючи ні на які труднощі, завжди йшов у бій. Сьогодні ми відзначаємо День захисника України. І саме завдяки нашим захисникам ми існуємо як держава, як народ, маємо свою культуру, мову, традиції, нам є ким та чим пишатися», – звернувся до присутніх в. о. міського голови Григорій Пустовіт.

Поклавши квіти до стенду, присутні вирушили на меморіальний комплекс «Вічна слава» і вшанували загиблих також біля пам'ятного знаку «Волинські Герої Небесної Сотні» та каменю на місці спорудження пам’ятника загиблим в АТО/ООС волинянам.

Також учасників заходу чекав трансфер на Алею почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа, де представники духовенства продовжили громадську панахиду й помолились за загиблих.

Потому присутні поклали квіти до могил Героїв, що віддали своє життя за Батьківщину.

























 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024