стрічка

На Любешівщині рибалку судили за перетин держкордону човном

13 Жовтня 2020, 17:49
Фото ілюстративне 1156
Фото ілюстративне

Під час риболовлі волинянин перетнув на човні державний кордон, за що був затриманий прикордонниками й притягнутий до суду.

На днях Любешівський районний суд розглянув справу щодо незаконного перетину державного кордону України.

22 вересня 2020 року, ідеться в постанові суду,  о 16:10 на озері Білому, що в Любешівському районі, прикордонний наряд затримав рибалок, які під час риболовлі на човні незаконно перетнули на 50 метрів державний кордон з України в Республіку Білорусь та у зворотному напрямку, вчинивши адміністративне правопорушення.

Одного з них притягнули до судової відповідальності. Під час дослідження матеріалів справи з'ясувалося, що він був на Білому озері вперше, тому не знав, де саме проходила лінія Державного кордону України, тож перетнув її ненароком.

Крім того, до матеріалів справи сторона обвинувачення не додала достатніх та неспростовних доказів, як то фототаблиця чи картосхема місця події, які дали б можливість суду ідентифікувати напрямок руху особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, відповідно до лінії держаного кордону України, а також факт перетину кордону в глибину до 50 метрів, як вказано в протоколі. Зазначене у своїй сукупності вказує на відсутність доказів об`єктивної сторони правопорушення.

Вказавши ще й на інші недоліки, суд постановив провадження у справі щодо рибалки закрити у зв`язку з відсутністю в його діях вказаного адміністративного правопорушення, а вилучені дерев`яний човен та двигун «Меркурій» повернути власнику.

Читайте також: Районний суд задовольнив позов любешівського водія до патрульного полісмена

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024