стрічка

Судили волинянина, який розібрав залізничну колію на Іваничівщині

12 Жовтня 2020, 11:33
659

Суддя Іваничівського районного суду розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження по обвинуваченню чоловіка в крадіжці.

Про це йдеться у вироку суду від 7 жовтня.

31 січня 2020 року чоловік, перебуваючи на четвертому кілометрі залізничної колії на перегоні зі сполученням селище Іваничі – станція Центральна села Біличі та керуючись корисливими мотивами, таємно демонтував деталі верхньої будови колії, а саме 22 підкладки типу Р-50 та 66 колійних костилів.

Внаслідок крадіжки ВП «Волиньвантажтранс» ДП «Волиньвугілля» він заподіяв майнової шкоди разом на загальну суму 3,3 тисячі гривень.

В судовому засіданні обвинувачений чоловік визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованого йому правопорушення, у вчиненому щиро розкаявся. Цивільний позов у збільшеному розмірі визнав повністю та не заперечував щодо стягнення з нього 5,7 тисячі гривень матеріальних збитків.

Надав суду покази про те, що 31 січня, випивши горілки, пішов на залізничні колії де за допомогою лому викрав підкладки та костилі, які на возику перевіз до себе в сарай. Частину викраденого здав на брухт, а з іншою частиною його затримали працівники поліції. Просив його суворо не карати, зобов`язувався відшкодувати заподіяні збитки.

Чоловіка визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, призначивши покарання у виді 200 годин громадських робіт.

Цивільний позов ДП «Волиньвугілля» в особі ВП «Волиньвантажтранс» до чоловіа про стягнення 5,7 тисячі гривень матеріальних збитків, заподіяних вчиненням кримінального правопорушення задоволили повністю.

Коментар