стрічка

Ініціатор автоперегонів біля прикордонного підрозділу «Римачі» уник відповідальності

12 Жовтня 2020, 14:25
1085

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений ВПС «Римачі» Луцького прикордонного загону протокол про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який дрейфував біля прикордонного підрозділу «Римачі».

Про це йдеться в постанові суду від 18 вересня.

Заступник начальника ВІПС «Висоцьк» склав протокол про те, що чоловік, перебуваючи на території Вишнівської сільської ради та рухаючись в напрямку прикордонного знаку № 968, не виконав законних розпоряджень прикордонного наряду зупинити транспортний засіб.

Читайте також: П'яні чоловіки влаштували автоперегони біля прикордонного підрозділу «Римачі»

При вирішенні питання про відповідальність чоловіка, встановили, що подія, про яку йдеться в протоколі, мала місце 7 квітня 2020 року. Цього ж дня щодо чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення. Відтак термін для накладення стягнення збігав 7 липня.

У суд справа надійшла 14 квітня, до розгляду була призначена на 15 травня. Постановою суду від 15 травня матеріали справи направили ВПС «Римачі» для проведення додаткової перевірки. Повторно до суду для розгляду справа надійшла 16 червня. У зв`язку з перебуванням головуючого у щорічній основній відпустці розгляд справи призначили на 20 серпня, за клопотанням підсудного – відклали на 18 вересня.

Згідно з пунктом 7 статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочате, а розпочате підлягає закриттю у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу.

Суд вирішив провадження в справі про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 185/10 Кодексу України про адміністративні правопорушення, щодо чоловіка закрити за збігом строку для накладення стягнення.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024