стрічка

На Рівненщині судили чоловіка за незаконно зрізані дерева

06 Жовтня 2020, 18:15
фото з архіву Національної поліції Рівненщини 766
фото з архіву Національної поліції Рівненщини

Чоловіків затримали на незаконній порубці дерева 13 лютого. Їх помітив працівник Чабельського лісництва. 

22 вересня Сарненський районний суд заслухав матеріали по справі. Про це Район.Сарни стало відомо з судової документації.

У лісі поблизу села Чабель сарненчанин та його троє помічників з села Карпилівка Рокитнівського району зрізали березу, 10 дерев сосни, які розпиляли на 20 колод, та намагалися їх вивезти. Під час обходу території працівник лісового господарства вчасно виявив протиправні дії чотирьох зловмисників. Чоловіки спочатку спричинили конфлікт, однак залишили місце події. Деревину правоохоронці вилучили та відправили на відповідальне зберігання у місцеве лісництво. У суді судили сарненчанина, як винуватця події.

Своїми діями він завдав збитків державі на 47,6 тисячі гривень. 

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачений підписали угоду від 15 вересня 2020 року про визнання винуватості у скоєнні кримінального правопорушення, незаконній порубці дерев.

Сарненчанин повністю визнав свою вину та сторони погодились на призначення штрафу у 17 тисяч гривень. Своєю чергою в «Клесівському лісовому господарстві» передумали стягути кошти за зрізані дерева.

Сарненський районний суд під головуванням судді Олексія Рижого затвердив угоду про визнання винуватості та призначив штраф в сумі 17 тисяч гривень. Також з чоловіка на користь держави стягнули витрати на залучення експертів та проведення експертиз в сумі 4,7 тисячі гривень.

Читайте також: В очікуванні розмитнення власники «євроблях» отримують штрафи по 170 тисяч

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024