стрічка

У Луцькому районі понад 900 гектарів землі намагалися зробити комунальними

03 Жовтня 2020, 14:50
Баківці з висоти пташиного польоту 878
Баківці з висоти пташиного польоту

Господарський суд Волинської області задоволив заяву про арешт на 15 земельних ділянок площею 920 га, заборонив вчиняти реєстраційні дії щодо них, а також заборонив Баківцівській сільській раді Луцького району приймати будь-які рішення щодо цієї землі.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волинської області.

Волинська обласна прокуратура звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Головного управління Держгеокадастру у Волинської області, Національної академії аграрних наук України, аби визнати незаконними та скасувати рішення Баківцівської сільської ради, а також записи про проведену державну реєстрацію права власності сільської ради на 15 розташованих на її території земельних ділянок загальною площею 920 га.

Прокурори з'ясували,  що Баківцівська сільрада в порушення вимог Земельного кодексу України проінвентаризувала право комунальної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які накладаються на землі державної власності, що перебувають у користуванні державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога».

Попри включення сільрадою в межі населених пунктів сіл Баківці та Озеряни Луцького району  цих земельних ділянок, вони залишаються у державній власності та не можуть перейти у комунальну власність, відтак орган місцевого самоврядування не може ними розпоряджатися.

При цьому Баківцівська сільська рада у липні 2020 року прийняла понад 200 рішень про надання громадянам дозволів на виготовлення проєктної документації із землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок в межах 2 га із масиву земель державної власності.

Аби запобігти відчуженню державної землі сільською радою, прокурори домоглися накладення на неї арешту та заборони вчиняти щодо неї будь-які дії.

Читайте такожУ Луцьку відремонтують перший Малоомелянівський провулок

Коментар