стрічка

Ми маємо все необхідне, щоб будувати європейську медицину в Рівному, – Юрій Поліщук

29 Вересня 2020, 08:01
Юрій Поліщук - лікар із бойовим досвідом 775
Юрій Поліщук - лікар із бойовим досвідом

Майбутнє медицини Рівного – у новітніх технологіях та розумному медичному менеджменті.

Медичні проблеми сьогодні  – у всіх на слуху. Інакше, в умовах пандемії, здається, не можна. Але чи варто зосереджуватись лише на цьому? Яке майбутнє медичної галузі у Рівному? Про це говоримо із медиком, волонтером, ветераном російсько-української війни Юрієм Поліщуком.

Сьогодні будні Юрія Поліщука  – це клопоти головного лікаря першої у Рівному приватної дитячої клініки «БейбіДок». Він щодня чує дитячий сміх, а пацієнти кличуть його погратися. Ще кілька років тому про це можна було тільки мріяти, бо ж щодня перед очима лікаря були інші будні – робота медичної частини батальйону розвідки під час війни на Сході України. Саме там і виникла ідея відкрити у рідному місті приватну клініку.

– Я не один рік у бізнесі, – говорить Юрій. –Тож, вивчаючи приватну медицину нашого міста, зрозумів, що в Рівному немає жодного приватного медичного закладу, який спеціалізувався б саме на дітях. Це і стало поштовхом. І, знаєте, це найкраща робота. Я отримую щодня задоволення від спілкування з дітьми. Таким чином вдалося зробити і класний бізнес-проєкт, і корисну справу для дітей нашого міста.

Читайте також: Запитай у лікаря: що варто знати про сиропи та скільки вживати рідини при кашлі

За його словами, медицина – це, у першу чергу люди, взаємовідносини між медичним персоналом та пацієнтами. Саме вони повинні стояти на першому місці у кожному медичному закладі.

– Між лікарем та пацієнтом повинна бути довіра, позитивне сприйняття один одного, – продовжує Юрій Поліщук. – Пацієнт повинен довіряти лікарю, а той у свою чергу, розуміти потреби пацієнта й надавати йому якісні медичні послуги, при цьому – отримувати реальне задоволення від своєї роботи. Кожен лікар, кожна медсестра повинні відчувати свою значимість, а пацієнт – що про нього дбають у медичному закладі. 

Зробити це цілком можливо, переконаний Юрій Поліщук. Запевняє: для цього потрібні не великі гроші, а розумний менеджерський підхід до керівництва кожною установою й усією галуззю. Базуватися він повинен не лише на медичній статистиці, а й на показниках успішності, ефективності закладу. 

– Так, потрібно говорити про оновлення матеріально-технічної бази наших лікарень, – переконаний лікар-ветеран. – Але спершу потрібно її оптимізувати, тобто визначити ті засоби лікування та діагностики, які реально потрібні, які на часі. Важливо оцінити наявні ресурси: яке обладнання використовується, яке приносить більше користі в справі оздоровлення та порятунку життя рівнян, те і оновлюємо, на це залучаємо додаткове фінансування й таке інше.

Зробити такий аналіз повинен менеджер, який добре розуміється на медицині, механізмах, за якими вона працює, знає медичне право і медичну деонтологію – науку про етику стосунків лікаря та пацієнта. 

– Не може бути такого, що вчора менеджер продавав газовану воду, а сьогодні він керує медичним центром. Ні, він має бути занурений у медицину, – наголошує Юрій Поліщук.

А ще додає: 

– Я бачу наше місто майже ідеальним: привітні люди, відмінне розташування, величезний потенціал для розвитку. Потрібно лише усунути деякі негативні фактори. Маю на увазі людей, які роками, тримаючись біля влади, запроваджують й реалізовують свої схеми, просувають вигідні лише їм позиції й, фактично, ділять міський бюджет поміж власними кишенями. Якщо їх усунути та забезпечити комфортні та затишні умови для чесного ведення бізнесу в Рівному, тоді наше місто нічого не зупинить. Що стосується медицини, то у нас, попри труднощі, можна розвивати новітні технології, а саме кардіохірургію, трансплантологію та чимало інших інноваційних напрямків. Досвід невеликих міст доводить, що це - цілком реально. Ми маємо усе необхідне для розвитку – професійний персонал, грамотних менеджерів та, головне, – бажання розвиватись та будувати дійсно європейську медицину в Рівному.

Юрій Поліщук під час презентації команди «Європейської Солідарності» в Рівному
Юрій Поліщук під час презентації команди «Європейської Солідарності» в Рівному

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024