стрічка

Судили браконьєрів, які промишляли у «Цуманській пущі»

28 Вересня 2020, 16:15
1127

Ківерцівський суд притягнув до кримінальної відповідальності браконьєрів, які під час нересту ловили сітками рибу на території Національного природного парку «Цуманська пуща».

Інцидент трапився ще 11 травня на водному об’єкті поблизу села Микове на території природного парку. Про це інформують у пресслужбі рибпатрульних. 

Троє громадян здійснювали вилов риби з гумового човна забороненими знаряддями лову. За допомогою десяти мисинових сіток вони встигли виловити 106 карасів, 27 линів, 22 окуні та дві щуки. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 13 156 гривень. 

Читайте також: Ратнівщина: браконьєри «наловили» риби майже на вісім тисяч гривень

В ході судового засідання встановили, що дії незаконних риболовів призвели до вилову маточного поголів`я щуки, окуня звичайного, лина та карася сріблястого, які могли дати потомство в нерестовий період, що спричинило істотну шкоду.

Обвинувачені в судовому засіданні свою вину в інкримінованому їм кримінальному правопорушенні визнали повністю, давши суду показання про те, що вони справді незаконно займалися рибним промислом, яке заподіяло істотну шкоду.

Ківерцівський районний суд Волинської області постановив визнати винними громадян у вчиненні кримінального правопорушення та призначити їм покарання у вигляді штрафів в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень кожному. Десять мисинових сіток суд ухвалив знищити.

Відшкодування завданих збитків рибним запасам України у сумі 13 156 гривень буде вирішуватись в порядку цивільного судочинства.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

 Читайте також: У трьох районах Волині затримали рибних браконьєрів


 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром