стрічка

Рожищенська лікарня отримала майже мільйон гривень на медобладнання

28 Вересня 2020, 09:41
1127

Депутати Рожищенської міської ради виділили Рожищенській центральній районній лікарні понад 900 тисяч гривень на придбання медичного обладнання для боротьби з COVID-19.

У середу, 23 вересня, депутати розглянули та одноголосно підтримали питання виділення коштів на придбання медичного обладнання необхідного при лікуванні COVID-19. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Під час засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів перед присутніми депутатами виступив головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій. У зверненні до обранців громади він зазначив, що райлікарня нарешті увійшла у перелік закладів, які мають право надавати допомогу хворим на коронавірус.

Аби отримати кошти, передбаченні на боротьбу з COVID-19, лікарні потрібно підписати договір з Національною службою здоров’я України. Одна з головних вимог – наявність у медзакладі джерела кисню високого тиску та потужності. За словами головного лікаря, через відсутність коштів медзаклад не може закупити таке дороге медобладнання найближчим часом.

Зокрема, за кошти з місцевого бюджету придбають:

  • кисневий концентратор ОxyG 050 (у комплекті) та компресор для забезпечення роботи дихальної апаратури Модель ZS 11-RD-T500 (у комплекті) загальною вартістю – 736 477 гривень;
  • виготовлена проєктно-кошторисна документація на монтаж системи киснепостачання – 48 600 гривень;
  • проведення робіт з монтажу системи киснепостачання – 128 083 гривні.

Читайте також: Виділили гроші на доплати медикам Рожищенщини, які лікують хворих на COVID-19

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024