стрічка

Антисанітарія та відсутність їжі: у Старій Вижівці судили матір двох дітей

24 Вересня 2020, 13:37
Суд / Фото ілюстративне 1236
Суд / Фото ілюстративне

Судили жительку Старовижівського району, яка ухилялася від виконання батьківських обов’язків.

Про це йдеться в постанові суду від 14 вересня 2020 року.

28 серпня 2020 року жінка ухилилася від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя та виховання своїх неповнолітніх дітей. Виявили, що в будинку антисанітарія, відсутні продукти харчування, діти недоглянуті.

В судовому засіданні жінка пояснила, що дійсно не встигла прибрати в кімнаті та в кухні, однак продукти харчування в будинку були, діти навчаються добре, зошити та рюкзак для школи діти мають. Обіцяє провести ремонтні роботи в кімнаті. Просить суворо не карати, оскільки вона не ухиляється від виховання дітей.

Таким чином мати ухилилася від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя та виховання своїх неповнолітніх дітей, тобто вчинила правопорушення, передбачене частиною 1 статті 184 Адміністративного кодексу.

Обставина, що пом’якшує відповідальність особи – щире розкаяння винної.

Суд врахував характер вчиненого правопорушення. Докази, які додані до протоколу, які підтверджують лише факт того, що в будинку не було прибрано, зошити та рюкзак для навчання дітей, як зафіксовано в акті обстеження, є.

Порушниця, яка не працює, вперше притягується до адміністративної відповідальності, має на утриманні двох неповнолітніх дітей. Суд вирішив звільнити її від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Читайте також:

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024