стрічка

Партійне минуле кандидатів на крісло мера у Луцьку

01 Жовтня 2020, 15:50
7257

На посаду міського голови Луцька претендує майже десяток учасників. Деякі з них встигли кілька разів за життя змінити політичні вподобання, дехто залишається вірним одній-єдиній партії, а хтось – вперше в житті хоче взяти участь у перегонах.

В останніх ще жевріє надія змінити «розклад», який на Волині влаштував олігарх Ігор Палиця, усунувши можливих конкурентів. Про те, як розподіляються гравці на майбутні вибори мера Луцька, ми писали у матеріалі «Вибори мера Луцька: на старт, увага, стоп!».

Район.in.ua провів факт-чек біографій кандидатів на мерське крісло і розкаже читачам, яким партійним минулим вони можуть похвалитися. Адже частенько політики перед виборами люблять «перевзуватися», аби встигнути побувати при владі. 

 

Віктор Грисюк

1

Віктор Грисюк першим заявив, що буде балотуватися на посаду мера. Він активіст, підприємець (співвласник луцького джаз-клубу «Цитра»), керує підприємством «Ботомодо» (основний вид діяльності – комп’ютерне програмування). Засновник «ВР ФЕСТ» (діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування). Громадський діяч. Організовував у Луцьку бізнес-форуми і міжнародні фестивалі. Засновник громадської організації «Принципові».

 2012 року був уповноваженою особою від партії Наталії Королевської «Україна – вперед!» в ОВК округу №22 у Волинській області. 

У 2010-2015 роках був помічником депутата Луцької міської ради 6-го скликання Анатолія Пархом’юка. 

Балотувався до Луцької міської та Волинської обласної рад у 2010 і 2006 роках від УРП «Собор», але не пройшов.

23 вересня стало відомо, що Віктор Грисюк буде йти в мери міста від «ЕКО ПАРТІЇ БЕРЕЗИ».

Читайте також: «У Луцьку ключове – пристосуйся! А я не згоден». Візія міста Віктора Грисюка

 

Ігор Поліщук

Радник Луцького міського голови. Балотується від партії «За майбутнє». 3 2012 року – головний юрисконсульт БФ «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» (зараз Фонд «Тільки разом»), юрист громадської приймальні нардепа Ігоря Палиці.

З серпня 2013 року Поліщук – депутат міської ради від виборчого округу №10, член депутатської групи «Новий Луцьк».

У 2015 році Поліщука обрали депутатом Луцької міської ради від Луцької міської партійної організації «УКРОП», потім він став головою фракції в міськраді. У 2017 році внаслідок перевороту у Луцькраді став спочатку секретарем, а потім радником міського голови.

 

Роман Бондарук

1

Роман Бондарук іде в мери від «Слуги народу». У 2010 році його обрали до Луцької міської ради за списком ВО «Батьківщина». Був членом фракції «Батьківщина», заступником голови «земельної» комісії, згодом – комісії з питань ЖКГ. Був членом міськвиконкому Луцькради.

Раніше – голова правління КП «Промбуд-6». Зараз – директор «Волинської друкарні».

 

Алла Надточій

Балотуватися на посаду мера Аллу Надточій відправив громадянський рух «СВІДОМІ». Скоріше за все, вона лише технічний кандидат, адже засновник руху Андрій Покровський відмовився від мерських амбіцій на користь самі знаємо кого.

З 2014 року – фізична особа-підприємець. Працювала в комерційному банку ВАТ ВТБ Банк, комерційному банку «Дельта», де до 2008 року працювала менеджером з регіонального розвитку.

Провідна юрисконсультантка юридичного відділу місцевої мережі управління правової координації місцевої мережі партії Юридичного департаменту апарату Виконавчого комітету партії «Самопоміч».

У 2015 році Надточій обрали депутаткою Луцької міськради від міської партійної організації «Самопоміч».  Членкиня комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнстка та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

 

Юрій Моклиця

Кандидатом на посаду мера Луцька Юрія Моклицю висунула «Європейська солідарність». Він очолював міський штаб Петра Порошенка на президентських виборах. У 2015-2017 роках був заступником міського голови. Раніше був помічником нардепа Ігоря Лапіна. У 2019 році став депутатом Луцькради, оскільки свої повноваження склав депутат Петро Нестерук, а Моклиця був наступним у партійному списку.

 

Микола Федік

Микола Федік судячи з біографії – істинний «свободівець», тож балотується від партії «Свобода». Ще будучи студентом останнього курсу, очолював юридичне управління Волинської обласної організації «Свободи». Він є членом політичної партії «Свобода» з 2007 року і головою Луцької міської організації ВО «Свобода» з 2014 року. Депутатом Луцькради став у 2015 році.

 

Артур Мартіросян

1

Луцький адвокат і науковець, кандидат юридичних наук Артур Мартіросян нещодавно заявив, що також буде балотуватися у мери. Політичного минулого у чоловіка немає. Але відомо, що він виступав на підтримку підприємців Старого ринку. У його команді – докторка психологічних наук Жанна Вірна, кандидатка історичних наук Олена Бундак, адвокат Андрій Комар, докторка педагогічних наук Олена Ковальчук і адвокатка Мирослава Омельчук.

 

Ірина Чебелюк

2

Балотується від ВО «Батьківщина». Зараз є заступницею міського голови з питань діяльності виконавчих органів. Член виконкому з 2015 року і голова Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина» з 2016 року. За освітою – юристка.

До початку політичної кар'єри Ірина Чебелюк працювала адвокаткою, юристкою, помічницею адвоката і навіть заступницею директора з виховної роботи. Також була присяжною Луцького міськрайонного суду з 2014 по 2016 рік.

 

Богдан Шиба

Буде балотуватися на посаду мера і самовисуванець Богдан Шиба, який має цікаву політичну біографію. Із 1999 по 2002 роки був головою нацради Демократичної партії України.  З 2003 по 2005 рік працював на громадських засадах заступником керівника обласного виборчого штабу блоку «Наша Україна» Віктора Ющенка.

Був заступником голови Волинської ОДА. Із 2006 по 2010 рік був мером Луцька.

У 2010 році пройшов у Луцьку міську раду за списком партії «За Україну». У 2012 році став членом політичної партії «Фронт змін» у Луцькраді. Після ліквідації фракції «Фронт змін» у 2013 році Богдана Шибу прийняли до лав ВО «Батьківщина».

Склав депутатські повноваження у 2015 році. Очолює ДП «Волиньстандартметрологія».

 

Дмитро Глазунов

Самовисуванець, голова ГО «Волинська обласна лікарняна каса». До того, у 1997-2004 роках, працював у СБУ.  Підполковник запасу. Із 2014 року очолює благодійний фонд покійного Бориса Клімчука «Рідна Волинь».

Балотувався у Верховну Раду у 2019 році від партії «Сила і честь», а згодом як самовисуванець, проте не пройшов.

 

Євген Мельник

1

Євген Мельник – медик, політик та підприємець. Йде у на голову міськради від партії «Сила і честь». За освітою лікар-стоматолог. У 2010 році обирався у Волинську обласну раду за списками «Свободи». Був нардепом від «Свободи» у 2012-2014 роках.

У 2014 році знову балотувався, проте не пройшов. 

До політичної діяльності працював лікарем-стоматологом у різних населених пунктах Волині. 

У 1992-1994 роках був заступником керубючого в «Інкомбанку». З 1994 по 2006 рік – приватним підприємцем. Директор автотранспортного та деревообробного підприємств. Співзасновник фірми «Володимирекобуд».

 

Інформація з сайтів: Луцька міська рада, «Чесно».

 

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Протидія фейкам і маніпуляціям на місцевих виборах». За підтримки фактчек-проекту «БезБрехні»

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024