стрічка

Обличчя лісу: хто і як дбає про легені Волині

20 Вересня 2020, 14:24
2536

Разом з волинськими лісівниками журналісти мережі Район.in.ua реалізували чимало цікавих задумів. Писали про тварин, лісове господарство, мисливство й, звісно, про людей, які опікуються лісовими насадженнями Волині. 

До Дня працівників лісу, який щорічно відзначають у третю неділю вересня, ми створили проєкт «Лісівники Волині. Хто є хто».

На сторінках видань мережі читачі дізналися більше про працівників районних підрозділів Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Журналісти підготували серію матеріалів, які дали відповіді на запитання, хто такий майстер лісу, лісничий, на які категорії поділяються інженерні працівники, що входить в обов’язки адміністративного складу державних лісогосподарських підприємств – директора, головного лісничого, інженера, економіста, бухгалтера, механіка, мисливствознавця.

Також згадали про людей, які формують кадровий склад, розповіли про родзинку Волині – фахівців, які зберегли й розвивають консервні цехи. Усі вони – лісівники Волині. Дуже різні, але об’єднані спільним завданням.

Пропонуємо переглянути підбірку найсвіжіших матеріалів про винуватців свята.

Про інженерку з підготовки кадрів Людмилу Ярмолюк, яка працює у Любомльському лісовому господарстві, читайте у матеріалі «І у другому житті працювала б у лісовому господарстві, –​ інженерка з підготовки кадрів Людмила Ярмолюк».

До жінки звертаються не тільки по роботі. До неї йдуть поділитися своїм горем чи радістю, почути мудру пораду, добре слово, а чи й гострий жарт. На своїй посаді у Любомльському лісгоспі жінка працює вже дев’ятнадцять років. Ще більше – сорок – перебуває у лісовій галузі.

У статті «Найбільша цінність – життя людини», – інженер з охорони праці Сергій Карпенко» прочитаєте про фахівця Прибузького лісового господарства, який працює у лісовій галузі вже 38 років.

Він та людина, яка контролює дотримання усіх норм та вимог на виробництві та під час організації робіт у лісовому господарстві.

Про жінку, завдяки якій волиняни смакують дарами лісу з банок, можна дізнатися з матеріалу «Щаслива, що тут прижилася: полтавчанка контролює виробництво смаколиків з Ківерцівських лісів»

Валентина Романюк звикла опікуватися безліччю процесів. Допомагає їй у цьому колосальний досвід – 50 років роботи у галузі.

Віктору Вишневському – 46 років, з них 24 – «лісовий стаж». Кар’єру починав звичайним лісівником, а вже у 2011 потрапив до Сокиричівського лісництва, де згодом став майстром лісу.

Більше про фахівця читайте за посиланням «Ліс – це вже як добра звичка, – майстер лісу зі стажем Віктор Вишневський».

Матеріал «Цю роботу треба любити, або взагалі не робити», – лісничий Дмитро Новік» розповість про лісничого Заболотівського лісництва на Ратнівщині. Він народився у династії лісівників, тож не дивно, що життя пов’язав саме з цією галуззю.

Чоловік каже, лісівником треба бути за покликанням, бо інакше ця робота не втримає надовго.

Інженерка лісових культур державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Ратнеагроліс» Олена Корчицька протягом 22 років працює у галузі.

Про свій професійний шлях жінка розповідає у статті «У лісі я відпочиваю душею», – інженерка лісових культур Олена Корчицька».

Читайте також:

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром