стрічка

В Шацьку судили водія автобуса, який в карантин здійснював пасажирські перевезення

18 Вересня 2020, 09:21
1422

Водія рейсу «Шацьк-Тернопіль» суд виправдав за перевезення під час карантину.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень.

5 липня, вранці в Світязі на водія рейсового автобуса до Тернополя поліціянти склали протокол про адміністративне правопорушення.

На думку правоохоронців, водій порушив рішення протоколу № 26 від 02.07.2020 року регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Волинської ОДА та Постанову Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» (п.п. 7 п. 3 постанови КМУ № 392 від 20.05.2020 року), чим порушив правила щодо карантину людей (ст. 44-3 КУпАП)

 Згідно положень Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідальність настає за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Відповідно до чинного законодавства  сільські, селищні, міські, обласні ради мають право приймати в межах повноважень, рішення з питань боротьби зі стихійним лихом і епідеміями, які передбачають за їх порушення адміністративну відповідальність.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Волинської ОДА не є органом місцевого самоврядування, її рішення носять рекомендаційний характер і не є обов`язковими для їх розгляду громадянами.

В судовому рішенні зазначено, що в складеному на водія протоколі вказане невірне посилання на конкретну норму закону щодо дотримання вимог в умовах карантину.

Крім того, в протоколі № 26 від 02.07.2020 року регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Волинської ОДА встановлено заборону щодо регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні у Шацькому районі, однак не має заборони щодо автомобільного перевезення у міжобласному сполученні.

Суд прийняв рішення закрити справу у зв`язку з відсутністю в діях складу адміністративного правопорушення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024