стрічка

Головна редакторка видання «Спорт на районі» здобула премію «Presszvanie»

17 Вересня 2020, 10:20
822

Головна редакторка видання «Спорт на районі» Галина Максимчук здобула третє місце всеукраїнської премії «Presszvanie».

Галину Максимчук відзначили в номінації «Спорт». Онлайнова церемонія, на якій оголосили переможців премії, відбулася 16 вересня.

Премія «Presszvanie» – масштабний проєкт, спрямований на  підтримку журналістики в Україні.

У перші роки існування проєкт «Presszvanie» був націлений на розвиток ділової журналістики. 2018 року формат премії трансформувався. Тоді ж до премії увійшли дві нові категорії – «Соціум» і «Культура». Наразі «Presszvanie» єдина премія, яка відзначає журналістів, які пишуть на такі теми.

2020 року на «Presszvanie» 149 учасників подали 409 матеріалів у 20 номінаціях.

У номінації «Спорт» було 16 матеріалів журналістів із видань «Ua.Tribuna.com», «Вести», «WoMo», «Порто-Франко», «ТелеЕкспрес» та фрілансерів. Галина Максимчук презентувала в цій номінації два матеріали – Василь Гілянчук – острожанин, який виборов медаль на Всесвітніх іграх військовослужбовців та Гра в одні ворота: ФК «Грем’яче» здобув Кубок Острожчини.

 «Про премію «Presszvanie» я дізналася в одному з журналістських телеграм-каналів. Номінацій було багато, тому вирішила випробувати свої сили  й подала п’ять матеріалів. Пізніше повідомили шорт-лист премії – моя робота потрапила до фіналу в категорії «Спорт». Але інтрига про те, який же текст здобув нагороду, трималася до моменту нагородження», – розповідає Галина.

Відзнаку здобула історія Василя Гілянчука.


 

Галина Максимчук працює в мережі Район.in.ua вже три роки. Починала на сайті Район.Острог. Саме там заснувала популярну рубрику «Футбол на районі». Крім того, видання було інформаційним партнером численних волейбольних турнірів усеукраїнського та міжнародного рівнів.

У березні 2020 року, коли щойно запущене видання Спорт на районі, як і всі інформаційні портали, потрапило в коронавірусну кризу, Галина прийшла працювати його редакторкою.

«Мені завжди подобалося писати про спорт. Робота в «Спорт на районі» стала для мене викликом і можливістю вчитися новому. Те, що мої матеріали оцінили, дуже приємно. Але це ще більший стимул рухатися далі», – додає журналістка.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024