стрічка

У Ковелі через судовий позов відклали початок реконструкції парку

16 Вересня 2020, 12:28
Реконструкція парку культури і відпочинку імені Лесі Українки 991
Реконструкція парку культури і відпочинку імені Лесі Українки

У вересні міг би розпочатися перший етап реконструкції парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Про це інформують у Ковельській міській раді.

Необхідність реконструкції парку культури і відпочинку імені Лесі Українки назріла давно. Цю тему неодноразово порушували ковельчани під час зустрічей з місцевою владою.

За дорученням міського голови Олега Кіндера відділ містобудування та архітектури спільно з проєктним підприємством «Ковелькомунпроект» створили концепцію подальших змін, врахувавши пропозиції громади. З їх візуалізацією можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради та на вході у парк.

На початку 2019 міська рада надала дозвіл на розроблення детального плану території реконструкції парку.

Читайте також: У Ковелі затвердили план реконструкції парку імені Лесі Українки



 

Реалізовувати проєкт мали поетапно, впродовж кількох років. Цьогоріч планували здачу першої черги — облаштування площі та центрального входу в парк.

«У ці дні будівельні організації могли б приступити до виконання першого етапу робіт та почати змінювати центральну частину міста. І дуже скоро ми б уже відпочивали на нових лавочках біля сучасного фонтану, милуватись квітучими клумбами та екзотичними кущами. Але всі хороші наміри перекреслив позов до суду одного з мешканців міста про визнання громадських слухань проєкту містобудівної документації «Детальний план території реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, бульвару Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності» від 8 квітня 2020 року такими, що не відбулися та визнання протиправним та не чинним рішення Ковельської міської ради №66/41 від 23.04.2020 року «Про затвердження детального плану території реконструкції парку імені Лесі Українки, бульвару Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності», – йдеться у повідомленні міськради.

14 вересня Волинський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким відмовив позивачу у задоволенні його позовних вимог. Прийняте рішення міською радою та процедуру проведення громадських слухань залишили в силі.

«Змарновано стільки часу. Ще на один рік довелось відтермінувати створення сучасної центральної частини у нашому місті, чудової зеленої зони з красивими доріжками, ліхтарями. Поки триває судовий процес не можна переходити до проєктних та будівельних робіт на підставі затвердженої містобудівної документації, адже позивач має право не погодитись з прийнятим рішенням та подати апеляційну скаргу», –  сказав Олег Кіндер.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024