стрічка

Акція від газовиків: лучанам нагадали правила користуванння газом у побуті

15 Вересня 2020, 19:00
889

У Луцьку стартував місячник безпечного використання газу в побуті.

У вівторок, 15 вересня, на Театральному майдані фахівці компанії АТ «Волиньгаз» розповідали лучанам, що газ – це не лише комфорт, а й небезпека. Про це інформують у пресслужбі АТ «Волиньгаз». 

Місячник безпечного використання газу в побуті компанія АТ «Волиньгаз» проводить понад 10 років. Традиційно газовики інформують споживачів про правила безпеки напередодні та після опалювального сезону. Саме у цей час варто звернутися до спеціалістів для перевірки стану димових та вентиляційних каналів, обстежити газове обладнання. Адже від справної роботи усіх елементів газорозподільної системи залежить ваша безпека.

Ганна Паньтюшко, провідна інженерка з обробки технічної документації АТ «Волиньгаз», щодня розповідає лучанам про газ на інструктажах у навчальному кабінеті компанії. Цього дня вона поспілкувалась зі студентами Луцького вищого професійного училища в новому форматі – просто неба.

«Існують три основні правила безпечного користування газом у побуті. Перше – самостійно не втручатися в систему газопостачання – довіряти роботи фахівцям. Друге – провітрювати приміщення, де знаходяться газове обладнання, оскільки для спалювання 1 метра кубічного природного газу з вулиці має надійти 9,8 метра кубічних кисню. Якщо забезпечити потрібну кількість повітря, в приміщенні не буде утворюватись чадний газ. Третє – регулярно перевіряти димовентиляційні канали», – розповіла Ганна Паньтюшко.

Для кращого засвоєння правил майстер АДС Юрій Вічепольський, слюсар АДС Іван Чарнецький та водій АДС Василь Здига роздали студентам та містянам тематичні ілюстровані листівки.

«Якщо ви відчули запах газу – телефонуйте «104». Аварійна газова служба працює цілодобово та без вихідних, виклики безплатні. На виклики бригада АДС приїздить на укомплектованому авто, де є прилади діагностики, усі необхідні інструменти, щоб оперативно усунути витік газу», – зауважив Валентин Киричук, начальник аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз».

Директор технічний АТ «Волиньгаз» Павло Козюк наголосив:

«Безпечне користування газом – це відповідальність кожного споживача. Якщо ви вирішили користуватись газом, перший крок – діяти відповідно до проєкту, який розробили фахівці, дотримуватись усіх норм при встановленні газових приладів. Далі варто відвідати інструктаж з безпечного користування газом і кожного разу, коли користуєтесь газом пам'ятати прості правила. Також, щоб уникнути небезпечних ситуацій, раджу регулярно перевіряти технічний стан газових приладів у вашому помешканні».

Під час карантину компанія «Волиньгаз» спілкується зі споживачами дистанційно. Центри обслуговування Клієнтський простір 104 працюють в закритому режимі. Тому актуальності та популярності набули онлайн-сервіси 104.ua, в яких можна вирішити багато газових питань. Про них на заході лучанам розповідала фахівчиня з обслуговування клієнтів Волинського управління клієнтського сервісу Оксана Ткачук.

Багатодітний тато Іван Лихач вирішив зареєструватися в онлайн-сервісах одразу в центрі міста. Каже, що давно хотів швидко передавати показники лічильника.

Інформаційна кампанія щодо безпечного використання газу в побуті триватиме упродовж місяця. Газовики радять волинянам перед опалювальним сезоном звернути увагу на стан газових мереж у помешканні, перевірити димовентиляційні канали, технічний стан газового обладнання, адже безпека – понад усе.

Читайте також: Борги клієнтів «Волиньгазу» досягли 40 мільйонів гривень




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024