стрічка

Волинян запрошують долучитися до Всесвітнього дня прибирання

15 Вересня 2020, 17:30
681

Україна разом із мільйонами активістів із 180 країн світу вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

Відбудеться це 19 вересня о 10:00.

В акції візьмуть участь люди, незалежно від віку та географії, адже головна мета прибирання полягає в об’єднанні заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

«Побачив? Прибери. Індивідуальні очищення стартують вже сьогодні. Робіть фото на локаціях до і після прибирання, донесіть зібране до найближчого баку для сміття або пункту прийому вторинної сировини. Відмічайте нас у соціальних мережах #letsdoitukraine #worldcleanupday та будьте прикладом для інших», – закликає президентка LDU Юлія Мархель.

Одночасно відмічайте забруднені місця разом із фото в безкоштовному мобільному додатку «TrashOut».

Цього року акція відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. У зв’язку з цим Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» пропонує три форми участі:

–  Групове очищення. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена, а площа достатньо великою для дотримання соціальної дистанції.

– Індивідуальні чистки. Прибирання із друзями або родиною може стати оригінальною формою дозвілля. А для мотивації перетворіть його на змагання. Обирайте забруднене місце на карті й сміливо вирушайте вперед.

– Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна проводити в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри бази даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

– Картографування забруднених територій та, або результати їх очищень. Для збору даних про забруднені місця Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» оголосив про змагання із картографування, яке триватиме до 4 жовтня. Українці долучилися до складання карти забруднень у міжнародному додаткові «TrashOut».

Організатор акції – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine». Всесвітній день прибирання проходить за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України спільно з Міжнародним молодіжним рухом School Recycling World, Всеукраїнським молодіжним центром. До акції приєднаються органи виконавчої влади й місцевого самоврядування, представники громадських організацій та об’єднань, соціально-відповідального бізнесу, медіа.

Запрошуємо мешканців Боратинської громади стати частиною наймасштабнішої команди еко-відповідальних людей. Додайте Всесвітній день прибирання до свого календаря, діліться цією новиною в соціальних мережах, мотивуйте друзів та знайомих.

Деталі на сайті www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах www.facebook.com/letsdoitukraineecohttps://www.instagram.com/letsdoitukraine.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024