стрічка

Рибпатрульні Волині випустили у воду 30 кілограмів вилученої у браконєрів риби

07 Вересня 2020, 15:47
776

Упродовж серпня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 34 рибоохоронні рейди та викрили 88 порушень природоохоронного законодавства, з яких – 31 грубі.

Про це інформують у пресслужбі рибоохоронного патруля Волині.

Також рибпатрульні склали 29 протоколів за порушення правил рибальства, незаконний продаж риби та заборонених знарядь лову, а також оформили 13 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.  

«За цей період на порушників наклали 9 805 гривень штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 18 450 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 62 кілограм водних біоресурсів, з яких – 20 на ринках та 18 – за актами безхазяйного майна. Також вилучили 43 одиниць заборонених знарядь лову та ще 56 одиниць – за актами безхазяйного майна. З безгосподарських сіток вилучили та випустили у природне середовище 30 кілограмів водних біоресурсів, попередивши збитків на суму 5 406 гривень», повідомив заступник начальника управління, начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Крім цього, 45 адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 7 серпня інспектори Волинського рибпатруля виявили незаконний збут риби. Інцидент стався на ринку в урочищі Гряда Шацького району.

Двоє громадян здійснювали продаж п'яти кілограмів окунів без документів, які підтверджують походження риби та законність її придбання. На осіб склали протоколи за частиною 1 статті 88-1 Адміністративного кодексу. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

14 серпня в ході рибоохоронної роботи на річці Тенетиска поблизу села Крушинець Любомльського району викрили двох порушників. Громадяни здійснювали вилов забороненими сітками (ще два знаряддя мали при собі). Порушники встигли зловити рибу: 81 сомик карликовий, 25 пліток, 19 щук, дев'ять сріблястих карасів, дев'ять ротанів та п'ять верховодок. Сума завданих збитків склала 10 353 гривень.

На викритих осіб оформили адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу. Матеріали справ направили в суд для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучили.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково: з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Волинської області. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу (штраф від 340 до 680 гривень). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 гривні за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

Читайте також:

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024