стрічка

Як подовжити життя манікюру з гель-лаком: 5 корисних порад

04 Вересня 2020, 18:34
11424

Для багатьох жінок дуже важливо мати бездоганний вигляд рук, нігтів ти кутикули, адже це показник краси, акуратності й успішного життя. Тому цілком нормально, що зробивши манікюр, жінка прагне зберегти його красу якнайдовше.

Але є багато факторів, що псують покриття гель-лаків, і з ними ми маємо справу щоденно. Фахівці інтернет-магазина товарів для краси Naomi розповіли, як зберегти гель-лак від тріщин та сколів дійсно надовго.

Скільки тримається манікюр з гель-лаком

Тривалість манікюру з гель-лаком набагато перевищує звичайні лаки, бо гель-лак має особливу текстуру, що застигає на нігтях і міцно тримається, доки ви не захочете оновити покриття.

Нігті відростають зі швидкістю приблизно 1 мм на тиждень, тож вже за кілька тижнів треба буде переробляти манікюр - знімати старе покриття і накладати нове. Найміцніший гель-лак тримається від 3 до 6 тижнів. Термін також залежить від індивідуальної вологості нігтів та умов нанесення.

«Однак проблема сколів та тріщин лишається незмінною – при механічному пошкодженні гель-лаки так само потребують переробки майстром, як і звичайні лаки. Шкода тільки, що у більшості випадків жінкам не вдається відновити гель-лак самостійно, адже для цього потрібна кваліфікація майстра та деяке обладнання - хоча б лед-лампа. Тому виправлення дефектів, що раптом з’явилися обходиться клопітно і дорого. Можливо краще рішення проблеми - заздалегідь оберігати нігті з гель-лаком від псування, і зараз ми докладніше розберемо, як саме це робити», – пояснили експерти у Naomi.

Чому гель-лак псується раніше, ніж звичайно

Нейл-майстер може при нанесенні допустити кілька прикрих помилок, які вже в найближчі кілька днів дадуться взнаки.

  1. недостатньо шліфована поверхня нігтів, коли гель-лак просто погано зчіплюється з пластиною;
  2. надто товстий шар гель-лаку;
  3. не було зроблено запечатування нігтьового краю.

Також власні дії клієнта, а не тільки огріхи майстра призводять до псування покриття:

  • контакти з побутовою хімією;
  • частий контакт із водою;
  • перед манікюром було використано жирний крем для рук;
  • звичка гризти нігті;
  • нігтьові захворювання не лікуються (грибок).

Ці фактори найбільш руйнівні для покриття, що призводить до тріщин і сколів вже в перші 3-4 дні після нанесення гель-лаку.

Поради експертів для підтримання гель-лаку в порядку

Фахівці рекомендують дотримуватися кількох порад, щоб гель-лак послугував якомога довше, тоді термін носіння манікюру збільшується до 4 тижнів, а відвідувати майстра можна набагато рідше.

Як зберегти покриття гель-лаку на нігтях:

  • одразу після манікюру з гель-лаком не слід іти в баню, сауну, басейн та навіть приймати ванну понад 15 хвилин;
  • побутову хімію під час прибирання слід використовувати лише в захисних рукавичках, наприклад, із латексу;
  • не можно підпилювати край нігтів з гель-лаком, аби не порушити запечатаний шар на кінчиках нігтів і не отримати того ж дня сколів;
  • не можна нігтями відшкрябати щось із поверхні, наприклад, брудного посуду, відкривати ними або зривати наліпки тощо;
  • перед сеансом в нейл-майстра не наносьте жирний крем для рук або олію для кутикули - це зіпсує процес зчеплення гель-лаку з нігтьовою пластиною.

Якщо ж прикрість сталася і на нігті з’явилася тріщина, відлупився край або частково обліз гель-лак, то можна звернутися до майстра і швидко виправити все частковою корекцією.

Поради експертів дуже прості, але якщо будете їх дотримуватися, то ваш гель-лак і манікюр буде надовго в повному порядку!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024