стрічка

У Луцьку невідомі зіпсували політичну рекламу

04 Вересня 2020, 13:00
Зіпсований білдборд 2116
Зіпсований білдборд

У Луцьку невідомі особи зіпсували зовнішню рекламу двох партій-потенційних учасників місцевих виборів 25 жовтня.

Йдеться про білборди на користь партії «Перемога Пальчевського» та сітілайт «Слуга народу». Про це інформує ОПОРА.

2 вересня на проспекті Соборності виявили білборд із надписом «Політична партія «Перемога Пальчевського». Зупинимо знищення країни». Рекламну площу у частині, де зображене обличчя лідера партії, заляпали червоною фарбою.

Зазначимо, що подібне псування білборда цієї політичної партії у Луцьку фіксують повторно. Перший факт трапився наприкінці серпня – тоді невідомі схожою червоною фарбою забруднили білборд із написом «Перемога Пальчевського. Об’єднуйтесь! Palchevskуі.win» теж на проспекті Соборності.

Окрім того, на вулиці Винниченка виявили сітілайт «Зе» місцеві. «Слуга народу», розфарбований балончиком. На скло поверх рекламного плакату нанесли символи, схожі на букви.

Речниця Головного управління Національної поліції у Волинській області Ольга Бузулук повідомила, що до правоохоронців звернень із вказаних приводів не надходило. Однак 26 серпня правоохоронці самостійно виявили зіпсований білборд із постером партії «Перемога Пальчевського» на проспекті Соборності, про що написали відповідний рапорт.

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк, у разі, якби вказана подія сталася під час виборчого процесу і щодо політичної реклами зареєстрованого кандидата, то такі дії після перевірки всіх обставин справи могли би бути кваліфіковані за частиною 2 статтею 157 Кримінального кодексу України, але поки такі дії можуть бути кваліфіковані як дрібне хуліганство за статтею 173 Кодексу про адміністративні правопорушення України або хуліганство за статтею 296 Кримінального кодексу України.

Читайте також«За майбутнє» і «СВІДОМІ»: хто може отримати владу в Луцьку

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024