стрічка

У Луцьку триває перший чемпіонат зі стрільби з лука. ФОТО

30 Серпня 2020, 15:45
Учасники змагань 1131
Учасники змагань

У неділю, 30 серпня, стартував перший чемпіонат зі стрільби з лука у Луцьку.

Його організували члени стрілецького клубу «Луцькі соколи» на чолі з засновницею Майєю Москвич. Урочисте відкриття відвідав ректор СНУ Анатолій Цьось та проректорка Наталія Благовірна.

Захід почали із молитви і благословіння отця Никодима. Майя Москвич подякувала ректору Анатолію Цьосю за підтримку у розвитку клубу. Ректор нагадав, що з вересня при університеті почне працювати спортивна секція зі стрільби з лука.

«Таким чином студенти будуть займатися у найкращому спортивному клубі, а вчитися у найкращому університеті», – сказв він.

 Також Майя також подякувала за допомогу Луцькій міській раді, адже рік тому вони виграли грант бюджету участі міськради. Раду представляв Ігор Поліщук, який пообіцяв, що буде допомагати й надалі. Офіційну частину почали з виконання гімну України оркестром Луцького прикордонного загону.

Співпрацю з університетом закріпили символічними пострілами з лука: спочатку вистрілив наймолодший учасник клубу, пісоя нього ректор, а від міськради стріляв Вололимир Захожий. Після змагань мішень знімуть і підпишуть на знак майбутньої співпраці.

«Хтось вам казав, що на змаганнях головне участь. Забудьте, якби була участь – це була б вечірка, а не змагання. На змаганнях головне перемога, а основний ваш суперник – це ви. Тому зберіться і покажіть все, на що ви здатні», звернулася Майя Москвич до спортсменів наостанок.





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024