стрічка

Ковельські міські депутатати висловлять підтримку білоруському місту-побратиму Пінську

30 Серпня 2020, 12:06
Сергій Кошарук 1047
Сергій Кошарук

Депутати Ковельської міськради від фракції «Солідарність» закликали колег виявити підтримку в боротьбі за права мешканцям білоруського міста-побратима Пінськ.

Про це пише колишній мер Ковеля, а нині голова депутатської фракції «Солідарність» у Ковельській міській раді Сергій Кошарук на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначає, що Ковель уклав партнерську угоду з Пінськом ще у 2003 році, тому фракція «Солідарність» на засіданні колегії внесла пропозицію щодо підтримки міською радою звернення до керівництва міста-побратима Пінська.  

У запропонованому зверненні йдеться про підтримку сотен тисяч білорусів у їх боротьби за чесні вибори і проти диктаторського свавілля та заклик до пінської влади виконати умови мирних протестувальників.

«Колеги-депутати через підтримку мого депутатського запиту зобов'язали міського голову та секретаря ради підготувати та надіслати звернення про підтримку мешканців партнерського Пінська», – йдеться у дописі Сергія Кошарука.

Однак, не всі ковельські депутати підтримали це звернення.

«Нам ще Білорусії не вистачає!», – прозвучало з вуст Кіндера Геннадія, члена колегії Ковельської міської ради. Іншим членам колегії (Віра Федосюк, Володимир Бойко, Геннадій Кіндер), які проти чи утрималися, в даному контексті не можу подякувати», – додав очільник ковельської міської «Солідарності». 


 

Повний текст звернення, який пропонують надіслати від Ковеля місту-побратиму Пінську:

«Поважаючи право кожної людини на свободу вибору, свободу думки та свободу вираження власної позиції, поважаючи багатолітні стосунки українського та білоруського народів, відповідно до Угоди про побратимство між Ковелем і Пінськом, висловлюємо рішучу підтримку мешканцям нашого міста-побратима і всім білорусам в їхньому прагненні відстояти своє право на чесні вибори, право на мирні зібрання, право на страйк.

Чесні вибори – це запорука довіри між владою та громадянами, що здатна забезпечити сталий розвиток і окремого міста, і країни загалом.

Мирні зібрання громадян – це можливість висловити позицію, консолідувати її та вплинути на владу в ненасильницький спосіб.

Закликаємо Пінський міський виконавчий комітет дослухатися до вимог мітингувальників і страйкарів.

Жыве Беларусь!», – йдеться у зверненні. 


 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024