стрічка

Збирають підписи на захист волинських військових капеланів

28 Серпня 2020, 12:51
Капелани 1431
Капелани

У Луцьку збирають підписи на підтримку та захист громадської організації «Військові капелани Волині».

Підпис можна поставити у приміщенні магазину канцелярії «Офіс-Центр» та в обласній бібліотеці для юнацтва. Про це у фейсбуці повідомила Вікторія Кашаюк.

Нагадаємо, очільника організації отця Михаїла Бучака виключили з ряду військових капеланів, а іншим заборонили участь в будь-яких громадських організаціях. Окрім того, розпорядження забороняє носити оливковий підрясник з визначальними патчами та нашивками.

«Офіційні причини такого рішення виглядають дуже натягнуто, а про справжні лишається здогадуватися. Але ж ми всі чудово знаємо, що це ті святі отці, які є звитяжним прикладом служіння Богу та Україні, які з часів Майдану і перших днів російсько-української війни підіймають бойовий дух, стали пліч-о-пліч з нашими воїнами на передовій, підставили своє плече родинам і завжди першими зустрічали та проводжали в останню путь загиблих, проводять волонтерську діяльність та багато іншого», – пише активістка Вікторія Кашаюк.

У зв'язку з неоднозначною ситуацією небайдужі створили два звернення: на ім'я Митрополита Київського та всієї України, блаженнішого Епіфанія – з проханням особистого втручання у розв'язання проблеми та на ім'я Митрополита Іоана (Яременка), голови СУВД ПЦУ, з вимогою скасувати вказане розпорядження.

Читайте такожУ Княгининку презентували «Капелани. На службі Богу і Україні»


Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024