стрічка

Запрошують на пішу екскурсію (не)цікавим Луцьком 

25 Серпня 2020, 16:00
Фото ілюстративне 769
Фото ілюстративне

Лучан та гостей міста запрошують на пішохідну екскурсію (не)цікавим Луцьком, тобото тими місцями, які нечасто відвідують туристи.

Захід відбудеться 29 серпня о 17:00, збір біля Музею історії Луцького братства, вул. Йова Кондзелевича 5. Про це інформують організатори.

Під час екскурсії ви дізнаєтесь:

  • Коли і за яких умов Луцьк став поліетнічним містом
  • Які етнічні спільноти отримали привілеї на компактне проживання в місті
  • Чому луцькі вірмени і караїми стали сусідами, і чи існувала в Луцьку «Татарська» вулиця
  • В яких двох храмах молились перші луцькі католики

Маршрут екскурсії проляже західним побережжям «острівного» середньовічного Луцька, – територією, де формувались етнічні міські квартали. Впродовж години оглянуть Латинський квартал, обійдуть Вірменську юридику, прогуляються  історичною Караїмською вулицею.

В ході екскурсії навідаються і до старого русла Стиру, реконструюють місця ком’яжного Перевозу, війтівської лазні та міської воскобійні. Остання, до речі, розташовувалась впритул до сучасної луцької туристичної родзинки.

«Якщо вам сподобалась наша ідея, приходьте з добрим настроєм і необхідними на час карантину засобами індивідуального захисту», – пишуть організатори.

Вартість: за ціною вхідного квитка до музею – 20 грн. для дорослих, 10 грн. для дітей і пенсіонерів; безкоштовно для пільгових категорій населення.

Читайте також: Шопінг-марафон від ПортCity виходить на фінішну пряму

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024