стрічка

На Волині реалізовують міжнародний інфраструктурний проєкт

24 Серпня 2020, 15:10
Маневичанам показали, як реалізовують проєкт «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони» 751
Маневичанам показали, як реалізовують проєкт «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони»

У районі продовжують впровадження інфраструктурного проєкту Маневицької районної державної адміністрації та гміни Біляни «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони», який  фінансують Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Основна мета проєкту – покращити якість дорожньої інфраструктури на територіях по обидві сторони кордону, пишуть на сайті Маневицької РДА.

Читайте також: На Маневиччині продовжують реалізовувати проєкт за кошти Європейського Союзу

В рамках проєкту проводять капітальний ремонт 15,9 кілометра автомобільної дороги О 031169 Собіщиці-Колодії-Вовчицьк-/М-07/-Комарове-Розничі-/Р-14/ (на ділянці кілометра 8+700 до кілометра 9+200; км 9+700 до км 26+000) Маневицького району Волинської області».

Як на Маневиччині реалізовують міжнародний проєкт
Як на Маневиччині реалізовують міжнародний проєкт

Перший заступник голови районної державної адміністрації Андрій Бурак каже, що цей проєкт – вперше такий великий у Маневицькому районі по залученні коштів Європейського Союзу.

«Підготовка над проєктом розпочалася ще в грудні 2016 року, а реалізація – з 18 липня 2018р. по 17 грудня 2020р. Загальний бюджет проєкту Маневицької РДА становить 1, 394 млн. євро, з яких 1,25 млн. євро – грантові кошти Європейського Союзу та 139,4 тис. євро – власний внесок місцевого бюджету. За сприяння Волинської ОДА виділено співфінансування з державного бюджету в сумі 19,0 млн. грн. на ремонт автодороги», пише керівник.

Читайте також: Як оновили дорогу у селі на Маневиччині. ВІДЕО

За виготовлення проєктно-кошторисної документації підприємству «Луцьккомундорпроект» перерахували 1,14 мільйона гривень, експертизу проєктної документації – 71,0 тисяч гривень.

Як на Маневиччині реалізовують міжнародний проєкт
Як на Маневиччині реалізовують міжнародний проєкт

Провели в системі Prozorro тендер на виконання робіт по капітальному ремонту автомобільної дороги, підписали договір підряду між Маневицькою РДА та ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» 18 липня 2019 року. 

Роботи розпочали з підрядником ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» у липні 2019 року. На сьогодні підписали акти приймання виконаних будівельних робіт з ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» та перерахували кошти  на суму 40,53 мільйона гривень.

Читайте також: У чотирьох селах Маневиччини побудують дорогу

Підрядник повністю виконав роботи по капітальному ремонту на об’єкті (дорожній одяг, узбіччя, ґрунтові з’їзди, зупинкові майданчики, проведення вуличного освітлення в населених пунктах). За надані послуги з нагляду за виконанням будівельних робіт сплатили 567,4 тисячі гривень.

На цей момент з Європейського Союзу надійшло грантових коштів в сумі 943,0 тисячі євро. Ще має надійти  останній транш ЄС в сумі 311,7 тисячі євро. На сьогодні освоїли коштів на суму 42,68 мільйона гривень, з них 27,86 мільйона – кошти Європейського Союзу, 14,06 мільйона – кошти державного бюджету  та 760,9 тисячі. – кошти районного бюджету.

Читайте також: Які дороги на Маневиччині планують відремонтувати у 2019 році

У рамках проєкту також придбали комп’ютер з програмним забезпеченням для управління проєктом на суму 31,8 тисячі гривень.

Проєкт передбачає транскордонну співпрацю між гміною Біляни та Маневицьким районом, зокрема відбулося 6 робочих зустрічей команд проєкту Маневицької РДА з гміною Біляни та 2 міжнародні конференції  на території України та Республіки Польща. 


Запланували проведення ще однієї міжнародної конференції через Zoom по підбиттю підсумків щодо реалізації проєкту та освітньої кампанії для школярів за участі місцевої поліції та пожежних частин з метою підвищення рівня знань правил безпеки дорожнього руху.

Команда, яка працювала над його підготовкою та реалізацією зі сторони Маневицької РДА та гміни Біляни:

  • Екс-голова Маневицької РДА Андрій Линдюк 
  • Перший заступник голови Маневицької РДА Андрій Бурак 
  • Начальниця відділу інвестицій та міжнародного співробітництва Маневицької РДА Надія Савчук 
  • Вуйт гміни Біляни Збігнев Возняк 
  • Керівник відділу інфраструктури та навколишнього середовища гміни Біляни Ярослав Краснодембський.

Як на Маневиччині реалізовують міжнародний проєкт
Як на Маневиччині реалізовують міжнародний проєкт

Читайте також: «Поки заїдеш в районний центр, всі пломби з зубів випадуть», – маневичанин про дорогу до Камінь-Каширська. ВІДЕО 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024