стрічка

Як маніпулюють виключенням турійчанина з відбору на дитяче Євробачення

21 Серпня 2020, 12:00
Максим Ткачук 1440
Максим Ткачук

Днями мережу сколихнула інформація про те, що 12-річного волинянина Максима Ткачука не допустили до відбору на дитяче Євробачення, попри те, що хлопець лідирував в онлайн-кастингу. Суспільний мовник ухвалив рішення про скасування участі Хлопця у «Відборі на участь у Дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2020» через порушення умов Положення про Нацвідбір. 

Його бабуся порушила правила конкурсу, не вказавши, що онук брав участь в лондонському конкурсі «Stars of the Albion», який був співорганізований компанією «Русский дом/Представительство Россотрудничества в Лондоне».

«По той бік новин» повністю розібрало цю ситуацію, аби вказати на те, хто і як використовує цю історію в особистих цілях.

Що відбувалось насправді?

Із 5 до 25 серпня Національна суспільна телерадіокомпанія України приймає заявки від дітей віком від 8 до 15 років на участь у національному відборі на «Дитяче Євробачення-2020». 

В умовах конкурсу чітко зазначено, що учасник гарантує, що «не здійснював концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних та/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора чи на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та/або на окупованій території України після 15.03.2014 та не планує, не здійснюватиме анонсів відповідних(ого) виступів(у) як в період до і під час проведення Відбору, так і в період після Відбору до дати фіналу Міжнародного конкурсу». https://bit.ly/3hfgYqs

Є талановитий хлопчина-сирота у селищі Турійськ Волинської області. Звати його Максим Ткачук. Минулого року хлопець виграв гран-прі міжнародного конкурсу «Поверни мені музику», що проходив в Одесі. Там він отримав можливість взяти участь в конкурсі «Stars of the Albion», який проходив у Лондоні у березні 2020 року. 

У березні 2020 року Максима активно обговорювали у соцмережах за те, що він співав на цьому конкурсі пісню «Смуглянка» російською мовою у формі радянського солдата.

У 2020 році - конкурс, окрім іншого, був присвячений 75-й річниці Великої вітчизняної війни. Цитата із сайту конкурсу з головної сторінки:

«2020 год ознаменован празднованием 75-летия Победы в Великой Отечественной Войне 1941-1945 годов в Европе. Ценные призы будут вручены за лучшую художестенную работу, короткометражный фильм или хореографическую композицию, поставленную на музыку композиторов 20-го столетия и посвященные военной тематике. Кроме того, ценные призы будут вручены вокалистам и инструменталистам за лучшее исполнение композиции российского композитора и за лучшее исполнение произведения на русском языке».

Організатор цього конкурсу - російсько-британська академія музики «Музика Нова». Головний партнер - тобто, той, хто фінансує все це діло - Федереральна агенція по справах СНД, співвітчизників, які живуть за кордоном, і з міжнародного гуманітарного співробітництва «Россотрудничество». Організація належить виконавчій владі Російської Федерації. Для тих, хто не хоче довго шукати, зверніть, будь ласка, увагу на домен http://rs.gov.ru/ru. Gov.ru говорить якраз про те, що структура належить уряду РФ.

Бабуся хлопчика, подаючи заявку на конкурс «Дитяче євробачення» не вказала, що Максим брав участь у конкурсі у Лондоні. Відповідно, через порушення правил, хлопчика не допустили до участі у конкурсі.

Зараз депутати від Слуги Народу Бужанський, Дубінський, Шарій, партія ОПЗЖ почали роздувати цю історію через свої ресурси, а також низку анонімних телеграм-каналів.

Окремо підключилися телеканал «Наш» (належить Євгену Мураєву, політику, який відомий своїми проросійськими поглядами, екс-члену «Партії регіонів», «Опозиційного блоку» «За життя»), проросійські медіа в Україні на кшталт Страна.юа і тп, а також низка російських медіа. Наприклад, один із заголовків від Раша тудей: «Расправа над детской мечтой»: почему на Украине продолжают дискриминацию спевшего «Смуглянку» Максима Ткачука. Головна вимога - звільнення Зураба Аласанії, який очолює НСТУ. Хоча вимоги там змінюються і варіюються, залежно від постів і авторів.

Також звинувачують у тому, що рішення про недопущення учасника до конкурсу - політично вмотивоване. Порушення правил? Ні, не чули.

19 серпня навіть молодіжне крило ОПЗЖ півтори години мітингувало під офісом НСТУ і «крутило» «Смуглянку». Це все активно висвітлювали в ефірах та на сайтах каналів «112 Україна», Zik, «Інтер», NewsOne. Ну, ви зрозуміли. Вимогою відставки керівництва НСТУ.

Більше того, на сайті петицій вчора з’явилася петиція до президента України з вимогою ліквідувати суспільну телерадіокомпанію України у зв’язку із систематичною зневагою і тп. Згадують у тексті навіть Радіокомітет УРСР часів 30-х рр. минулого століття. Не даємо лінк на цей сюр: хто захоче - знайде.

Ярослав Лодигін, член правління Суспільного телебачення запропонував Максиму від імені Суспільного мовника зробити запис свого дебютного альбому на базі Будинку звукозапису, де робили свої записи українські зірки від Софії Ротару до Океану Ельзи. Він запросив бабусю із хлопчиком до офісу Суспільного мовника, а якщо такої змоги немає, то вони самі готові відправитися із цією звісткою на Волинь.

Підсумок

Історію талановитого підлітка, бабуся якого намагається всіма силами допомогти хлопцю пробитися на велику сцену і реалізувати свій талант, використовують для інформаційної атаки та своїх брудних ігор всілякі бужанські, анонімні телеграм-канали, проросійські ОПЗЖ, проросійські і російські медіа-сміттярки.

Читайте також: Як Кремель з 12-річного Максима Ткачука зробив ідеологічну бомбу

Юний співак з Турійщини разом із одеськими священниками заспівав «Смуглянку»

Юний співак з Турійщини переміг у конкурсі у Лондоні. ВІДЕО,ФОТО

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024