стрічка

Тлумак пішов – хто може очолити Волинь

15 Серпня 2020, 14:29
1057

 

«Волинь» на офіційному сайті оголосила про звільнення головного тренера Андрія Тлумака та спортивного директора Валентина Кошельника, отже новому тренеру «Волині», ким би він не був, матиме дуже багато проблем у клубі, йому доведеться починати фактично з чистого листа і з невідомими задачами.

Про це інформує Fan-project Volyn

Тренера зараз посилено шукають (почали ще кілька днів тому) Вихідні умови можливі такі: бюджет не зменшується на першу лігу, але й конкретні задачі не ставляться – головне почати, а там під новий рік видно буде.

Є умовні чотири варіанти:

1. Звісно, найлегше припустити, що це буде Сачко. Вони з Кварцяним помирилися після кількох років сканалів з Віталієм Володимировичем, тому Кварца відправлять спортивним директором, вкотре повважавши його антикризовим менеджером. На лаву ще можуть запросити «волинське серце» і товариша Сачка Ярослава Комзюка або Альберта Шахова. Поки ця лінія не перемагає, хоч В.В. дуже не проти.

2. Ідеально було б припустити, що на чолі команди поставлять місцевого тренера, найкраще якогось умовного Гапона ()Володимира Гапона - тренера юніорів), який добре знає молодь. До дитсадка додати 1-2 виконавців з досвідом в кожну ланку, навколо яких збирати гру до ладу. Паралельно – заявити Ю19 на другу лігу (найдешевший варіант якісної обкатки молоді), зайнятися дитячою школою (читайте – реформувати її ПОВНІСТЮ методично, кадрово та інфрастуруктурно). Не лаштувати рожевих мрій про повернення вже через рік в УПЛ, а створювати команду, з якою реально можна було б безболісно зайти в УПЛ, коли її розширять до 16 команд.

3. З огляду на те, що тренерську посаду вирішують не в Луцьку, а десь на півдорозі з Києва до Дніпра, можна припустити появу в Луцьку умовного Нагорняка чи Шершуна — людей із циганиківсько-коломойської орбіти.

4. Найгірше було б припустити найпростіший варіант: «Волинь» віддадуть агентам, які порішають за нову команду немісцевих тренерів, а ті привезуть своїх футболістів і пішло-поїхало…

До початку сезону – два тижні, а команди реально вже немає. Ну от, поглянемо: Кожанов – все, Сіма – все, Хагназарі, Цюпа і Чачуа – все, навіть Сад – все. В Куліша до 25 серпня контракт, тобто також – все. Літовченко і Неділько – все.

Улянов і Конкольняк до червня 21 року, Леванідов до травня 21-го, Волошинович до червня 21-го, Кизилатеш до кінця 2020 року. Молодь в основному на довших контрактах, як і травмований поки Болденков.

Це не означає, що всіх цих гравців не можна теоретично залишити. Але це суто теоретично і суто під задачі. Вони наразі не озвучені, а зупиняти і повертати їх треба вже зараз – до початку нового сезону два тижні, гра без пауз.

Насправді ці дні дуже важливі, бо кого всадовлять зараз в клубі — таким він буде (в спортивному та організаційному плані) найближчі роки. Або до нового злету, або до нового розчарування.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024