стрічка

Ковельський пам'ятник Тарасу Шевченку хочуть занести у Національний реєстр рекордів України

15 Серпня 2020, 15:00
Пам'ятник Тарасу Шевченку у Ковелі 2281
Пам'ятник Тарасу Шевченку у Ковелі

Ковельчан запрошують висловити свою позицію щодо реєстрації рекорду в номінації «Найвищий бронзовий пам'ятник Тарасу Шевченку в Україні».

Про це інформує Ковельська міська рада.

У рамках планування заходів щодо відзначення у місті Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України від ГО «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії» надійшла наступна пропозиція. 22 серпня з нагоди 15-річчя встановлення монумента Т.Г. Шевченка у Ковелі провести реєстрацію рекорду «Найвищий пам'ятник Тарасу Шевченку» фахівцями Національного реєстру рекордів України. 

Інформація про акцію була розміщена активістами згаданої організації у соціальних мережах. Спеціалісти відділу внутрішньої політики, організаційної роботи та зв'язків з громадськістю отримали повідомлення від представників влади міст Дніпра та Харкова, що у їхніх містах вищі монументи Кобзарю. Відповідно їх висота з постаментами — 20 м та 16, 5 м (у Ковелі — 7, 5 м). 

У рамках підтримки громадських ініціатив влада міста звернулася до фахівців Національного реєстру щодо можливих варіантів реєстрації цього рекорду. Оскільки інформації з Дніпра та Харкова є правдивими, Ковелю було запропонували номінацію «Найвищий бронзовий пам'ятник Тарасу Шевченку в Україні». 

«Беручи до уваги, що реалізація цього проєкту потребує фінансового забезпечення, а найголовніше — його значення для іміджу міста, запрошуємо ковельчан висловити свою позицію щодо рекомендованої номінації шляхом громадського голосування, яке триватиме до 20 серпня. Проголосувати можна на Facebook сторінці Ковельської міської ради за посиланням: www.facebook.com/permalink.php», – зазначають у міськраді.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром