стрічка

Дві вчительки з Луцька стали півфіналістками національної премії Global Teacher Prize

15 Серпня 2020, 15:24
Церемонія нагородження Global Teacher Prize 2019 1039
Церемонія нагородження Global Teacher Prize 2019

Вчителька початкових класів луцького ліцею №27 Оксана Словік та вчителька англійської мови гімназії №18 Світлана Трофимчук потрапили у ТОП-50 півфіналістів найпрестижнішої української премії для вчителів.

Про це повідомляє портал «Освіторія».

У своїй анкеті Оксана Словік поділилася методикою шахового поля, де фігурами виступають самі учні. Ця методика використовується як для гри у шашки на перерві, так і для змагань між кількома класами, на уроках для вправ та ігор «Вірю не вірю», «Так-ні», «Наведи аргументи», «Переконай» тощо. Основною ідеєю такого шахового поля було згуртування класної спільноти. Ще однією родзинкою освітнього процесу її класу є психологічна вправа-гра «Розкажи від імені свого героя».

Світлана Трофимчук на своїх заняттях намагається відповідати потребам своїх учнів. Результатом її роботи є численні методичні рекомендації для вчителів. Після перемоги в конкурсі «Учитель року-2009» проводить авторську школу з викладання англійської в Луцьку. Стала тренером Британської Ради та отримала можливість викладати на всеукраїнському рівні.

«Ми спілкуємося з учнями на рівних. Мене дуже цікавить їхня думка, адже кожне покоління дітей розглядає одне і те саме питання по-різному. Саме така співпраця має найширший вплив на формування в учнів розуміння вчительської професії та формує ставлення до неї», – розповідає Світлана.

Довідково:

Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала ГС «Освіторія» у 2017 році. Переможцями минулих років стали Олександр Жук, Паул Пшенічка і Наталя Кідалова.

Читайте такожДесять медалей волинян і п’яте місце в рейтингу юніорського чемпіонату України: фото перемог

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024