стрічка

Місцеві громади Волині отримали понад 345 мільйонів гривень єдиного податку

15 Серпня 2020, 12:00
Гроші 989
Гроші

Підприємці-спрощенці Волині за підсумками семи місяців 2020 року сплатили до місцевих бюджетів 345,6 мільйона гривень єдиного податку. Сума сплаченого єдиного податку в області на 10,5% перевищує аналогічні показники минулого року.

Про це інформує Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Як і очікувалося, з об’єктивних причин деяке зниження надходжень єдиного податку має місце серед юридичних осіб та сільськогосподарських товаровиробників. Тим часом, підприємці-фізичні особи цьогоріч спрямували до місцевих бюджетів на 15 відсотків єдиного податку більше.

«Поряд зі сумлінним виконанням податкових зобов’язань волинські підприємці-спрощенці стали активніше користуватися пропонованими ДПС електронними сервісами. Зокрема, щомісяця сімдесят відсотків від усіх поданих підприємцями-фізичними особами декларацій фахівці податкової служби отримують через Електронний кабінет. Тож, щиро дякуємо представникам бізнесу, які у складних умовах коронакризи докладають усіх зусиль для того, щоб зберегти бізнес, робочі місця та дослухаються до рекомендацій ДПС», – зазначає начальниця  Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Саме електронний формат взаємодії ДПС з платниками-найкраща альтернатива паперовому документообігу, оскільки не вимагає додаткових витрат та особистого візиту до податкової інспекції. Робота в Електронному кабінеті зі свого персонального комп’ютера – не лише зручний спосіб подання звітів, а й дієвий механізм не наражати себе на небезпеку через пандемію COVID-19, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

 

Довідково:

На Волині протягом січня-липня 2020 року підприємці-фізичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування, сплатили 278,7 мільйона гривень єдиного податку. За цей час юридичні особи-платники єдиного податку сплатили  38 мільйонів гривень, сільськогосподарські товаровиробники-майже 29 мільйонів гривень єдиного податку.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024