стрічка

Лучани підтримали Білорусь у боротьбі за демократію. ФОТО

15 Серпня 2020, 09:31
1145

У Луцьку люди вийшли на Театральний майдан з біло-червоно-білими прапорами, що підтримати Білорусь у боротьбі за демократію.

На Театральному майдані 14 серпня відбувся мітинг «Захистимо демократію у Білорусі!», який організувала Анастасія Демчук. Біля знаку «Я люблю Луцьк» зібралися більше сотні людей з прапорами та плакатами. На одному з них було написано «Білорусів убивають на ідеально рівних дорогах», як відповідь на популярний серед українців аргумент за чинну білоруську владу.

Організаторка акції розповіла, що народилася і 25 років прожила в Білорусі.

«Уже десять років я живу в Україні зі своєю сім’єю, але все одно мені душа болить за свою рідну землю, за друзів та рідних і я дуже сподіваюся, що вони зможуть отримати своє право вибору, право голосу і демократичні цінності, хоча б такі, які є в Україні», – зазначила Анастасія Демчук.

На акції також були присутні кілька луцьких активістів, які також висловили надію, що білоруси здобудуть собі право обирати владу і вже цим першим кроком до демократії почнуть відходити від проросійських настроїв. Зокрема, громадський активіст Олексій Кушнєр нагадав, що таке режим Лукашенка.

«Зараз білоруси намагаються здобути собі право вибору і їх за це вбивають. Весь режим Лукашенка – це смерті людей із ним не згодних. Їм постійно закривають рота. І зараз важливо, щоб про них говорили», – додав активіст.

Учасники мітингу кілька разів скандували «Жыве Беларусь!», а на завершення акції заспівали гімн України.

Читайте також«Жыве Беларусь!»: як волиняни підтримують білоруський народ у соцмережах

Олексій Кушнєр
Олексій Кушнєр

Анастасія Демчук
Анастасія Демчук


















 

Коментарі
15 Серпня 2020, 15:27
І Кушнєр там, як там))))<br/>Слушне зауваження цьому хлопчику. <br/>По перше, коли триває хвилина мовчання за загиблими то не варто читати смс в телефоні, це неповага до всіх загиблих, але звідки тобі хлопчику знати такі речі.<br/>По друге, в тебе є всі шанси попасти в Білорусь і там обікрасти народ, як ти обкрадав його тут: від Майдану, війни до волонтерських коштів. Такі речі ніколи не будуть забуті нашим народом і правда завжди переможе!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024