стрічка

На Волині депозитні відсотки додали бюджету 12,5 мільйона гривень ПДФО

14 Серпня 2020, 13:09
923

Протягом семи місяців 2020 року з доходів вкладників банків на Волині до бюджету сплатили 12,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 7,2% більше проти аналогічного періоду торік – повідомили у секторі комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області

Оскільки закон покладає обов’язок податкового агента щодо громадянина-вкладника на банківську установу, подавати декларацію до податкової інспекції про отриманий дохід у вигляді відсотків на депозит не потрібно. Банки самостійно визначають об’єкт оподаткування, нараховують і сплачують ПДФО, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують, що громадяни, які хочуть скористатися правом на податкову знижку за результатами 2019 року, мають можливість подати річну податкову декларацію протягом усього року. 

Читайте також: На Волині до держбюджету сплатили понад мільярд гривень податку на додану вартість

Враховуючи карантинні обмеження, заповнити й подати декларацію для отримання податкової знижки  можна через Електронний кабінет.

Нагадаємо, що правом на податкову знижку можуть скористатися лише громадяни, які працюють легально. Податкову знижку надають громадянам, які сплачують за навчання, користуються іпотечним кредитом, орендують житло як внутрішньо переміщені особи чи понесли витрати у зв’язку з усиновленням, сплатою страхових внесків за довгостроковими договорами страхування життя, або ж пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного страхування, чи отримали послуги репродуктивної медицини.

Читайте також: Волинська чорниця додала бюджетам 2,6 мільйона гривень надходжень

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024