стрічка

Готовність об’єктів «Великого будівництва» на Волині – 65%

13 Серпня 2020, 15:29
Луківська школа 869
Луківська школа

Про хід реалізації в Україні програми президента України «Велике будівництво» йшлося вчора під час відеоселекторної наради під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка Волинь на нараді представляв його заступник Анатолій Костик. Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Як зазначив Олексій Чернишов, аби проаналізувати якість та темпи будівництва об’єктів в рамках програми, Уряд здійснив відповідний моніторинг. Високопосадовець довів до відома керівників областей інформацію про виконання програми «Велике будівництво» в розрізі регіонів. 

Загалом в рамках програми в Україні будують 70 нових об’єктів, 274 об’єкти – реконструюють, ще на 78 – проводять інші види ремонтних робіт.

Важливим, на переконання Олексія Чернишова, є якнайшвидше завершення будівельних робіт на об’єктах освітньої сфери. Адже незабаром 1 вересня і діти мають сісти за парти в оновлених навчальних закладах.

Наразі 40% шкіл України, що будуються або ж реконструюються в рамках програми, мають рівень будівельної готовності нижче 80%. На окремих з цих об’єктів будівельні роботи ще будуть завершені до початку навчального року, на інших – до кінця цього року або вже у наступному.

Зокрема, лише на Волині будують дві нові школи, а у п'яти здійснюють реконструкцію, добудову або ж капітальний ремонт. Наразі уже в трьох навчальних закладах повністю завершені будівельні роботи (ЗОШ І-ІІІ ступенів у місті Горохів, селищі Турійськ та селищі Люблинець Ковельського району).

До 1 вересня планують завершити будівельні роботи ще на двох об’єктах (Маневицька ЗОШ І-ІІ ступенів № 2 гімназія імені А. Бринського та Луківська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей Турійського району).

Натомість реконструкцію ЗОШ І-ІІІ ступенів у селі Піща Шацького району та будівництво нової школи у селі Башлики Ківерцівського району планують завершити вже у 2021 році.

Не менш важливими для учнівської молоді є розвинена спортивна інфраструктура. Стосовно об’єктів спортивної сфери, як поінформував Міністра заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик, до 1 вересня на Волині завершать роботи з реконструкції НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільного навчального закладу села Вербка Дубівської сільради» з добудовою спортивного залу, їдальні та новим будівництвом котельні у селі Вербка Ковельського району.

Будівельні роботи з реконструкції Гірківської ЗОШ з добудовою спортивного залу, їдальню та класних кімнат, що у селі Гірки Любешівського району, ще триватимуть.

Як наголосив Олексій Чернишов керівникам регіонів, про повну готовність об’єктів можна говорити тоді, коли повною мірою завершені будівельні роботи та підготовлена уся необхідна документація щодо введення їх в експлуатацію. У ході наради провели аналіз причин, які перешкоджають вчасному завершенню робіт.

Також проаналізували рівень освоєння бюджетних коштів у кожному регіоні. Загалом на реалізацію програми «Велике будівництво» уже виділили з держбюджету 1,9 мільярда гривень, з яких 54%  – освоїли. Рівень освоєння коштів на Волині становить 57%.

Міністр розвитку громад та територій наголосив на необхідності пришвидшення будівельних робіт. Разом з тим, він зауважив, що важливим завданням залишається не лише темпи будівництва та рівень освоєння коштів, але і якість виконаних робіт.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024