стрічка

Ратнівська газета опублікувала скандальний матеріал про Крим

13 Серпня 2020, 14:29
960

У районній газеті «Ратнівщина» опублікували матеріал, в якому зазначають, що Крим увійшов до складу Російської Федерації на підставі народного референдуму.

Про це на своїй фейсбук-сторінці написав політолог Олександр Антонюк.

«Якщо кожна районка буде так інтерпретувати російську агресію? Ратне, районна газета «Ратнівщина». От ніколи не повірю, що публікація такого матеріалу це «прикра випадковість» чи технічні збої, а не інформаційна диверсія. Читаємо уважно останній абзац. Думаю цей епізод не можна залишати без уваги», – пише Антонюк.

Згодом чоловік поспілкувався з редактором газети.

«Товариство, мав щойно з редактором телефонну розмову. Причина настільки банальна, що аж соромно мені це озвучувати... Одним словом, вони готують публічне пояснення як на сайті, так і в публікації в наступному номері», – йдеться в дописі.

«Як бачимо з цього виявленого локального епізоду в невеликому районі, що проблема схоже має системний характер і нам щось терміново треба робити з медіаграмотністю місцевої журналістики (хоча такі епізоди не знімають відповідальність з редакторів і редакції) та російськими інтернет ресурсами, зокрема російською версією вікіпедії, яка є у вільному доступі і цією версією послуговуються не тільки в РФ, а у нас теж (хтось свідомо, а хтось по дурості) і я так думаю в багатьох країнах», – зазначає політолог.

Читайте також: Сформували виборчі комісії: хто рахуватиме голоси жителів Ратнівщини


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024