стрічка

Медицина, спорт і дорога, – голова Рожищенської райдержадміністрації озвучив проблеми краю

12 Серпня 2020, 18:00
847

У місті Ківерці відбулася робоча зустріч керівництва обласної державної адміністрації з представниками Ківерцівського, Луцького та Рожищенського районів.

11 серпня Рожищенський район представляли голова районної державної адміністрації Сергій Шкода та його заступниця Ольга Ярощук. Про це повідомили на сайті РДА.

Мета зустрічі – обговорення проблемних питань, які потребують посиленої уваги найближчим часом та напрацювання шляхів їх вирішення.

Під час виступу голова районної державної адміністрації Сергій Шкода зосередив увагу присутніх на проблемних питаннях, які тривалий час негативно впливають на якість життя людей.

Зокрема, озвучив питання ремонту дороги загального користування державного значення на відрізку Рожище – Сокіл – Навіз. Через надмірне курсування великовагових автомобілів, покриття не витримує навантажень, втратило міцність, утворилась велика ямковість, що викликає справедливе обурення серед жителів уже не один рік. Такий стан свідчить про необхідність проведення ремонту зазначеної дороги в поточному році.

Порушив Сергій Шкода і питання завершення проєкту «Нове будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям на території Рожищенської районної дитячо-юнацької спортивної школи по вулиці Гагаріна, 40 в місті Рожище», реалізація якого розпочата ще у 2017 році за кошти державного фонду регіонального розвитку, а також необхідність реконструкції з добудовою ЗОШ І-ІІ ступеня (добудова спортивного залу та будівництво паливної) в селі Рудка-Козинська, будівництва мереж водопостачання по вулицях Чайковського та Шилокадзе в місті Рожище.  

Одним із проблемних питань в Рожищенському районі залишається укомплектування та обладнання центральної районної лікарні. Уже не перший рік існує потреба в оновленні рентген-апарату. Придбання рентгенівського діагностичного комплексу на два робочих місця, яке в рази зменшить променеве навантаження на пацієнта, дасть можливість отримати результат через кілька хвилин після проведеного обстеження, покращить якість знімка.

Вимагають реконструкції футбольне поле та бігові доріжки Рожищенської районної дитячо-юнацької спортивної школи. Через аварійний стан бігових доріжок два останніх роки змагання з легкої атлетики на стадіоні школи не проводили. До кінця серпня виготовлять проєктно-кошторисна документація на цей об’єкт.

Усі перелічені проєкти є дорогими, їх вирішення потребує фінансової допомоги органів влади вищого рівня.

Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних установ надавали роз’яснення на порушені питання та озвучили можливі шляхи їх вирішення.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024