стрічка

На Волині до держбюджету сплатили понад мільярд гривень податку на додану вартість

12 Серпня 2020, 16:43
698

Протягом січня-липня 2020 року волинські господарюючі суб’єкти сплатили до державного бюджету 1,083 мільярда гривень податку на додану вартість. 

Про це повідомили у секторі комунікацій Головного управління  Державної податкової служби у Волинській області.

Темпи росту ПДВ за підсумками семи місяців – плюс 21,4% до аналогічних показників торік. 

«Власне ріст сплати ПДВ – досить красномовний факт, що вказує на поступове економічне відновлення та ефективне адміністрування цього податку. Завдяки Системі моніторингу оцінки ризиків, що автоматично зупиняє реєстрацію ризикових податкових накладних, фахівці ДПС мають можливість своєчасно реагувати на сумнівні господарські оборудки. Таким чином, спроби певних бізнес-структур провести фіктивні фінансові операції зупиняються на початковому етапі», – зазначає начальниця Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук

Зупинка реєстрації податкових накладних жодним чином не припиняє господарської діяльності підприємства, – наголошують у податковій службі краю.

«Однак, платник зобов’язаний пояснити та документально підтвердити реальність здійснюваної господарської операції, що має ознаки ризиковості. Важливо, що робота СМ КОР ніяк не обмежує право господарюючих суб’єктів  постачати й купувати товари. Тобто, платник може здійснювати реальні та легальні господарські операції безперешкодно. Це означає, що прозорий бізнес отримує рівні умови для діяльності, відповідно – краще наповнює бюджет», – підсумувала Світлана Савчук.  

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024