стрічка

Княгининок, Забороль та Жидичин уже об'єднали з Луцьком

11 Серпня 2020, 10:15
Мешканці ОТГ під час пікету, спрямованого проти об'єднання з Луцьком 1085
Мешканці ОТГ під час пікету, спрямованого проти об'єднання з Луцьком

Формально Луцьк вже об’єднали з Княгининівською, Жидичинською та Заборольською об’єднаними територіальними громадами.

Однак, за словами експерта  з питань децентралізації та юридичних питань Асоціації міст України Валентина Малиновського, спільний бюджет вони отримають вже після місцевих виборів. Про це пише Перший.

З його слів, процес об’єднання Луцька з трьома навколишніми громадами завершений 12 червня, коли з’явилось розпорядження уряду «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області». Також Центральна виборча комісія вже призначила місцеві вибори у Луцьку на 25 жовтня з врахуванням нових територій.

Відтак формально це вже одна громада, однак до виборів усі складові продовжують жити своїм життям. Спільний бюджет з’явиться після того, як мешканці Луцька, Прилуцької (вона раніше об’єдналась з обласним центром), Жидичинської, Заборольської та Княгининівської громад разом оберуть міського голову та депутатів.

При цьому Княгининівська ОТГ подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва, в якому просить скасувати її приєднання до Луцька.

Валентин Малиновський вважає, що суд на це не піде.

«Усі рішення Верховної Ради та уряду у цьому питанні правомірні і не суперечать Конституції, законам України. Як людина, яка займається цими питаннями багато років, не бачу причин змінювати рішення про об’єднання Луцька з трьома громадами», – сказав експерт.

Читайте також: Боратинська сільрада купить автомобіль за 200 тисяч гривень

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024